Van de voorzitter …. seizoen 2012

By 25 mei 2018juni 5th, 2018Nieuws

De eerste helft van het seizoen zit er op! Verspreid over 8 evenementen zijn er in totaal 133 solo’s aan de start verschenen (vorig jaar 87  in 5 toernooien). Net als vorig jaar gemiddeld zo’n 17 deelnemers per evenement. Met een top van 40 – de Nations Cup – en een dip van 3, Reeuwijk. Die 7 wedstrijdjes samen met Jaques en Norbert waren overigens wel “knus” en in ieder geval ook een prima training.

Nieuwe zeilers hebben hun visitekaartje afgegeven, ik noem Andries, Reggie en Mark. En Tjebbe vaart weer wat meer; en hoe! Met een aantal van 8 evenementen in de eerste seizoenhelft zitten we , hoor ik hier en daar, wel aan de hoge kant. En de inzet van een 4-daagse Kleine Sneekweek in het Pinksterweekend was wat ambitieus. Het tweedaagse SneekWeekweekend was , ook met maar 8 deelnemers, wel weer zeer geslaagd!

Op de UK-Nationals eind juli voor de kust van het uiterste zuidwestelijke puntje van Engeland is de Nederlandse solo weer eens vertegenwoordigd. Norbert, die in de eerste seizoenhelft van zich deed spreken, vaart mee en zal het Hollandse vaandel hoog houden. Norbert, veel plezier en succes ! Houd je ons via twitter en / of het forum wat op de hoogte van je avonturen ?!

In het jubileumjaar 2012 timmeren we met de Soloklasse extra aan de weg. De stand op de HISWA was geslaagd en goed bezocht. Er was extra publiciteit  in “Zeilen”. De “Waterkampioen” volgt nog. Op de ” happy hour “op de vrijdagavond van het aanstaande ONK in Loosdrecht zullen we ons 50-jarig jubileum opsieren door ook liefhebbers en coryfeeën uit de rijke Nederlandse Sologeschiedenis uit te nodigen voor een drankje en hapje. Hebben jullie namen en adressen , graag even doorgeven !! En, het was zo’n prima idee als jubileumevenement, die oversteek over het IJsselmeer……. Waar  blijven de initiatiefnemers??

Al enige tijd is er geen gelegenheid geweest Solo’s te laten meten. Daar komt binnenkort verandering in. In de loop van dit jaar verwachten we een “meetdag” te organiseren. Nader bericht daarover volgt.

Voor de tweede seizoenhelft staan in totaal 7 evenementen op de kalender. Na het Noordelijke accent met Sneek en Alkmaar biedt de kalender dan zuidelijke uitstapjes naar Roemond en “de beker van België “.
Half augustus beginnen we met de Benelux kampioenschappen op de Grevelingen. Doe mee! Prima faciliteiten, prachtig vaarwater en altijd gezeillig!
En, de inschrijving voor het ONK in Loosdrecht is ook al geopend. Met de enthousiaste plannen en de eerste stoot inschrijvingen gaan we zeker naar 50 (waarom niet 60 ?) bootjes !

Nu eerst zomer, nou ja….
Namens het bestuur wens ik ieder goede tijden en tot ziens op en aan het water.

Hartelijke groet,

Jaap Atema
voorzitter NSO.