Verslag eerste twee dagen van de Sneekweek door Arnold Jippes

By 8 april 2014juni 5th, 2018Nieuws

Vrijdagavond was de vlootschouw, dan worden alle klasses die aan de sneekweek deelnemen  door de grachten van Sneek gesleept tijdens de opening van de Sneekweek. Een werkelijk groot spektakel met groots vuurwerk en veel acts. Leuk om bij aanwezig te zijn. De Solo 581 was van de partij.

 

De Sneekweek is een echt zeil evenement welke vanaf het starteiland goed te volgen is. Alle boten finishen vlak voor de starttoren op het starteiland. Er is voor iedereen wat te doen, zowel voor de zeilers als voor de publiek en supporters.

 

Zaterdag gingen we al vroeg het water op, onze start was om 10:30 als 7e startgroep zodat we de andere klasses al konden zien starten en zeilen naar de eerste indewindse boei. We waren met 12 boten aan de start. Het was mooi weer met een vrij constante wind. Het was een spannende wedstrijd waarbij de uitslag tussen de nummers 1 en 2 op de finish werd beslist in het voordeel van Arnold Jippes met de 581. Zondag werd het een geheel ander verhaal. Het was een zuidwesten wind. Doordat de bomen van het starteiland afgelopen winter gekapt zijn, waren de winddraaiingen nu niet zoals alle jaren daarvoor. Daardoor raakte de local hero, Arnold Jippes,  geheel van slag en voor net als de jaren ervoor naar de wal kant. Helemaal fout! De wedstrijd werd gewonnen door Peerke Kortekaas. Paul Dijstra werd toch wel verrassend 2e. Wederom een mooie zeilwedstrijd dag

 

Arnold Jippes