Verslag en uitslag Sluitingswedstrijden Sneek

By 25 mei 2018juni 5th, 2018Nieuws

Ik had de Koopmans maar weer naar Sneek gebracht. Ideaal als hotel en ontmoetingsplaats.
Op zaterdag was het erg mooi weer, maar zo goed als geen wind. Er was dus direct al uitstel. Toch besloten we na een tijdje om toch maar het water op te gaan. Met de hele groep gingen we naar het Starteiland, waar we de boten op de wal legden. Hier hadden we veel bekijks.

 

Na de lunch gingen we toch maar weer het water op, om zelf een wedstrijdje te organiseren. In het begin kwamen we nog wel wat vooruit, maar vlakbij de eerste boei was het helemaal gebeurd met het beetje wind wat er nog stond. Terug dan maar. Dat kostte wel wat tijd. Tom was als eerste in de haven, maar dat kwam omdat hij weer eens de verkeerde boei voor ogen had. Degene met een peddel kwamen nog aardig vooruit, en Arnold Jippes ging het voordek te gaan liggen en met zijn handen te peddelen. Dat werkte goed!

 

Zeilen werd dus niks, dan maar Happy Hour op de Koopmans, erg gezellig!

 

Voor de zondag werd wat meer wind voorspeld. Dat was er ook, maar helaas gooide dichte mist roet in het eten.

 

De eerste start van 10:05 uur werd dan ook niet gehaald. Uiteindelijk werd er in het begin van de middag gestart, maar na 20 minuten zeilen werd deze door flinke wijziging in de windrichting afgeblazen. Een half uur later werd er opnieuw gestart. Deze werd gelukkig wel uitgezeild, maar een tweede potje zat er helaas niet meer in. De uiteindelijke winnaar werd Anton Kok, met volgens de fotofinish Arnold Jippes tweede voor Saskia Arnold.

Dat de Solo in de belangstelling staat werd bij de helling maar weer duidelijk. Er waren weer een aantal belangstellenden uit de regio. Zoals het zich er naar laat uitzien gaat Sneek volgende jaar nog groter worden.

Henk Scholte

[eventresult=319]