Verslag en uitslagen Vrijbuiterweekend

By 7 oktober 2016juni 5th, 2018Nieuws

Op 2 en 3 juli is het Vrijbuiterweekend gevaren, onder zeer wisselende omstandigheden zeilden totaal 345 boten met ruim 500 zeilers dit altijd gezellige weekend. 22 Solo’s hadden zich ingeschreven maar zaterdag was het bij aanvang voor en enkeling te onzeker en dat bleek, ruim een half uur na de start kwam “el ninja” voorbij, dit duurde slechts een kwartiertje maar leidde tot verwarring: doorvaren of niet en juist nu je winst pakken ? of maar even afwachten met een klapperend zeil ?, boven of onder het eiland langs ? toch altijd al een lastige keuze.

De wedstrijd werd knap gewonnen door Jouke Eijssen gevolgd door Roel den Herder en Bart van Aggele. De middagwedstijd was eveneens spectaculair, vooral het lange voor de windse rak over 4 plassen van de laatste boei naar de Finish. Boot overeind houden is dan prio1 wat lastig lukt als je roerblad los zit (Johan). Norbert won deze wedstrijd en Anton en Jan doen ook goede zaken.

’s Avonds was er een gezellige maaltijd met muziek en voor de genen die wat langer bleven bracht onze  eigen John(ny) Jordaan (van den Berg, Solo 500) enkele mooie Amsterdamse liedjes ten gehore. Ik zeg een duo met Claar op het ONK!

Zondag was er gelukkig wat minder wind en na enig uitstel vanwege een bui ging het startschip weer het water op. Een mooie strijd tussen Reggie en ondergetekende met wederom een onstuimig buitje tussendoor leidde uiteindelijk tot winst voor ondergetekende, Reggie 2 en Jan 3. Voor de middag wedstrijd had ik weer met Reggie afgesproken als 1 en 2 te eindigen ongeacht wie er zou winnen, hoewel dit als grapje bedoeld was leek dit korte tijd te lukken, totdat Anton en Norbert snelle bleken op het ruime windse rak, Uitslag Anton 1, Reggie 2 en Norbert 3.

Juist na de wedstijden knapte het weer aardig op en konden we nog lang met een biertje van de zon genieten totdat rond 18:00 uur de prijsuitreiking plaats vond waarna iedereen huiswaarts keerde.

 

Eddy Boon 535

[eventresult=278]