Verslag Houtskoolcup; veel koffie, weinig bier

By 10 juli 2013juni 5th, 2018Nieuws

foto.JPG (thumb)De Houtskoolcup werd net als twee jaar geleden geplaagd door een gebrek aan wind. De onduidelijkheid m.b.t. de starttijd op zaterdag (11 uur of half 12) was snel weg, voorlopig werd er niet gestart, koffie dus, en nog een koffie en nog een koffie… biertje dan maar, tja weet het niet, misschien moeten we nog zeilen. En dat gebeurde, om half 4 werd er gestart en na lang wikken en wegen of de startlijn en de baan er nou helemaal goed in lag konden we uiteindelijk beginnen aan de eerste race. Claar lag al snel op kop en Gilles ging het gevecht met haar aan. Na 3 keer het op- en neer baantje te hebben gedaan (en dan ben je dus even snel gerekend; totaal ca 200 Pampussen tegen gekomen) was het Claar die als eerste over de streep kwam en uiteindelijk Marleen die er met de tweede plek vandoor ging en Gilles nummer 3.

Tot onze verbazing besloot het comité nog een wedstrijd te willen varen, het was inmiddels bijna half 6. Ikzelf en een enkeling met mij besloot dat het wel mooi geweest was. Achteraf was dat een goede keuze want bij het verlaten van de kleedkamer zag ik de vloot terug dobberen. De wind was weer helemaal weg.

Zondag: met een gevoel dat ik het allemaal voor niets doe sta ik op tijd op, pak de tas en de spullen in en vertrek weer naar de KWVL. Welke vlag je ook ziet, hij hangt vastgeplakt aan zijn stok. Koffie, koffie …. jaa …wat doen we?? , net als twee jaar terug een rondje met de sloep ? goed idee, helaas bleek de accu het te hebben begeven maar ook Joris is in net bezit van een sloep en voor het geval het zou worden afgelast werd deze vast opgehaald.

Om 12 uur kwam het verlossende woord en met een man of 6 bekeken we de plas weer eens vanaf de hele andere kant waarna een bezoek aan de familie Kamminga niet mocht ontbreken. Of we wat wilde drinken. nooou een biertje, die hadden we nog niet op dit weekend !

Eddy Boon

 

[eventresult=213]

foto.JPG