Verslag Kleine Sneekweek 2015

By 25 mei 2018juni 5th, 2018Nieuws

De eerste dag (donderdag) van de kleine Sneekweek was Martin de enige deelnemer en dus was de uitslag geen verassing. Op vrijdagochtend waren Martin, Jaap, Arnold en Melle van de partij en s ‘middags alleen de laatste drie. In het startschema stond de Solo samen met de Splash als laatste ingepland dus we hebben redelijk veel wachttijd gehad door enkele valse starts van klassen voor ons. Vooral de regenbogen waren erg bedreven in het veroorzaken van massale valse starts.In de ochtendwedstrijd bleven Jaap, Arnold en Melle redelijk bij elkaar en wisselden Jaap en Arnold af en toe van positie. Uiteindelijk was Arnold eerste. In de middagrace had Jaap een zeer goede start en nam hiermee een zodanige voorsprong dat hij deze tot het eind kon vasthouden. Achter hem was er de “Friese” strijd tussen Arnold en Melle en pakte Arnold uiteindelijk de tweede plek.

Zaterdag begon het behoorlijk door te waaien (beetje zoals bij het ONK 2014 te Sneek) en met diverse boten zoals regenbogen, pamussen, etc ontstaan er dan nog meer golven. Zaterdag waren Hans, Bert en Norbert ook van de partij. De eerste race was hard werken en was er voor sommige vooral in de kruisrakken winst te halen en voor ander weer in de ruime rakken (mooi om die verschillen te zien). In de middag kwam er nog meer wind bij en besloten Jaap en Melle niet te varen. Arnold gaf aan na de race nog nooit zo hard te zijn gegaan met een solo. Helaas had Arnold schade aan de helmstok (breuk) maar kon hij het toch klaarspelen om op eigen kracht terug te varen naar de haven (een presentatie!!). 

Voor de zondag stond 1 race ingepland en was er weer een behoorlijke wat wind. Hans, Norbert en Arnold waren voorin strijd aan het voeren en Bert en Melle iets hierachter. Bert bleek erg goed te zijn in het varen op hekgolven van regenbogen. Ik denk dat voor alle deelnemers de aanloop naar benedenwindse boei is bijgebleven. Vooral de aanwezigheid van andere klasse zoals de 30 m2 en de golvenontwikkeling was een extra dimensie bij de toch al grote uitdaging om een solo bij windkracht 5 goed en snel naar de benedenwindse boei te varen.

De winnaar van het weekend is geworden Norbert. Van de totale kleine Sneekweek is Arnold de winnaar geworden en men begrijpt natuurlijk dat is wat telt in Friesland.

Melle Vroom 612

[eventresult=253]

 Serie:

No Zeilno Naam Punten 1 2 3 4 5 6
1 580 arnold jippes, workum 17,0 (dnc) 1 2 3 dnc 3
2 594 n.zonneveld, arnhem 20,0 (dnc) dnc dnc 1 1 2
3 598 hans duetz, zeddam 21,0 (dnc) dnc dnc 2 2 1
4 589 jaap atema, bilthoven 24,0 (dnc) 2 1 5 dnc dnc
5 612 melle vroom, leeuwarden 25,0 (dnc) 3 3 6 dnc 5
6 542 bert vastenburg, loosdrecht 27,0 (dnc) dnc dnc 4 3 4
7 496 martin lubach, goingarijp 29,0 1 4 (dnc) dnc dnc dnc