Verslag Sluitingswedstrijd WSV Giesbeek – inclusief uitslag

By 25 mei 2018juni 5th, 2018Nieuws

Ondanks de licht-weer voorspelling stond er op zaterdag een mooie constante wind over de lengte van de plas zodat we een lange baan konden varen. De trend was dat de bb kant van de startlijn de voordeligste was. Ik geloof dat Peerke er de eerste race zelfs over SB startte en meteen een voorsprong nam om de eerste plek niet meer af te staan.  Deze eerste race was vrij representatief voor de einduitslag. Maar de volgende races lieten meer variatie zien. De lichte wind en lokale vlagen zorgden ervoor dat er plaatsen konden worden teruggepakt en uiteraard ook verloren. De wind schiftte regelmatig en er moest vaak direct geklapt worden. Een aantal keer schoof het veld in de ruime rakken weer in elkaar, tot frustratie van de koplopers maar dat hoort erbij. Zo had iedereen zijn tandenknars- en glorie-momenten.

De tweede race verliep ongeveer als de eerste met enkele markante verschillen. Zo voer Emile Duisterwinkel een mooie 5  en Tjebbe en Arnd 12 en 13.

In race 3 was het Tjebbe die de eerste plek pakte met heel veel voorsprong maar de 4e race trok hij af door een vroege start, wat ervoor zorgde dat de 13 bleef staan. Anton zat altijd weer voorin met regelmatig 2e plaatsen maar een 10e en 12e plek laten zien hoe moeilijk de omstandigheden waren.
 
Aangenaam om bij 4 races tussendoor even het strandje op te kunnen en ook een lunchpauze is welkom. S’avonds was er een uitstekende maaltijd in het clubhuis. 

Op zondag was er kort uitstel nodig tot de wind stabiel genoeg was maar de condities waren minder goed dan de eerste dag met de wind schuin over de plas en grote draaiingen, kort voor de middagstart werd de baan nog aangepast omdat de bovenboei ineens bezeild was. In de ochtendrace bakte Peerke er even niets van (zo humaan) Jaap Borra de ster met een 3e en Ferdinand een mooie 4! Tjebbe scoorde zijn tweede 1. Jammer dat Ted niet de hele serie kon varen want je tweede plaats was erg mooi. Er werd weer op organische wijze besloten dat de boerenkool klaar was, dus toog de vloot terug voor lunch, uitstekende maaltijd. 

In de 2e en laatste race op zondag knalde Saskia Arnold er nog een solide eerste plaats uit, revanche voor het onk denk ik, uitmuntend. Ook Saskia Bak (6e in de laatste race) en Anja gaan erg hard en hoog als er niet te veel wind is. 

Al met al een super geslaagd weekend door een vereniging die het kan.

[eventresult=317]