Verslag training en Stamppotwedstrijden in Giesbeek

By 25 mei 2018juni 5th, 2018Nieuws

kaag.png (thumb)

Zaterdag verzamelde een aantal zeilers zich voor de training die werd gegeven door Peerke. We hebben het onderwerp winddraaingen bij de kop gepakt. Na wat theorie zijn we met het jacht van Jan Arends het water opgegaan om de windrichting te bekijken met vaantje en kompas. Erg leerzaam.

De middag hebben we veel gestart en naar de in de windse boei gevaren waarbij 2 zeilers de opdracht kregen over bak- en stuurboord  een lange slag te maken naar de boei. Zo konden we kijken of er een patroon in zat. En dat allemaal bij 23 graden in de zon.

Ook werd de nieuwe solo van Roel den Herder met champagne gedoopt. Het is alweer nummer 610, dus het gaat lekker door met de nieuwe solos.

Zondag waren de stampotwedstrijden. Veel meer wind dan zaterdag. Het begon in de ochtend nog redelijk rustig. Reggie pakte beide wedstrijden en nam daarmee de leiding. Andries, Peerke en Jan volgde op gepaste afstand. In de middag begon het flink door te waaien. Peerke liet er geen gras over groeien en werd nu twee keer 1. Reggie kon met twee 2e plaatsen toch de overwinning binnen halen. Daarna was er stamppot voor een goede afsluiting van de zeildag. Een dagwedstrijd is in ieder geval een succes gebleken.

 

Peter527

 

[eventresult=236]