Verslag Vrijbuiterweekend

By 7 december 2007juni 5th, 2018Nieuws

Naast het Multi Klasse Evenement in Workum is afgelopen weekend ook het Vrijbuiterweekend gezeild in Loosdrecht. Een aantal Solo’s uit Loosdrecht heeft hier aan deelgenomen. Zij konden op zaterdag wel varen maar hadden minder geluk op zondag. Lees hieronder het verslag van Eddy Boon.
Verslag Vrijbuiter weekend,

Ondanks het multi klasse evenement in Workum toch nog 6 bootjes op de lijst, er kon er in ieder geval gevaren worden.

We verwelkomen nieuwkomer Jeroen Jousma, die woensdag avond al even had meegedaan. Helaas is Bert al op vakantie en lukt het niet een boot te lenen voor vriend van me
Die nummer 7 had kunnen zijn.

Het evenement telt meer dan 300 inschrijvers het is gezellig druk.

Zaterdag een stevige wind (4 a 5) prachtig zeilweer er kon op tijd worden gestart op de 3e plas, de Solo?s startten met de Lasers mee.

Een mooi lang kruisrak voert ons van boei 3 naar de andere kant van de 3e plas om vervolgens voor het windje naar 5 te varen en weer op te kruizen naar 9.

Vanaf hier begint het echte planeer werk naar de 4e plas samen met het veld Efsixen en Randmeren dwars door een veld opkruizende Pampussen heen, vervolgens een kort kruisrak en een lang voor de wind rak naar de finish. Ik win de wedstrijd en Pieter is 2e

?s Middags dezelfde baan met misschien nog wel ietsje meer wind. Ren? Middelweerd gaat als eerste om de bovenboei, hij kiest er voor om aan de bovenkant langs een eiland te varen daar waar Pieter en ik de onderkant kiezen. Dit levert ons samen 100 meter voorsprong op.

Pieter blijft (te) dicht in de buurt en de hele wedstrijd is het stuivertje wisselen. Tegelijk gaan we om de laatste boei en in het lange voor de windse rak wisselen we keer op keer van plaats. Uiteindelijk is Pieter een halve bootlengte voor op de finish en wint hij.

Conclusie : Een prima zeildag dus en ?s avonds gezellig eten op de Vrijbuiter.

Zondag ochtend komt Geert Jan leest zich nog melden om ook mee te doen, helaas blijkt dit niet meer mogelijk.

We varen naar het startschip op de eerste plas en een kwartier later vraag ik me af hoe we daar in godsnaam nog zeilend zijn gekomen, de wind valt helemaal weg.

Er volgt uitstel, een uur later drijven er wat wolken binnen en komt er weer een beetje wind. Alsnog kan er worden gestart, wederom op de 3e plas. De wind is wisselend, soms loopt het lekker en soms valt hij even helemaal weg.

Het lukt om de wedstrijd helemaal uit te varen, de meeste klassen die na ons komen worden afgekort.

Het is gezellig druk op de haven, om 17:00 uur volgt de prijsuitreiking, men noemt mij nu al de promotor van de Soloklasse op Loosdrecht, dat was dus overgekomen !

De prijzen bestaan uit glazen fotolijsten met een persoonlijke foto er in die de dag er voor is genomen.

?s Avonds speelt Paul Poulissen buiten op het terras en een aantal deelnemers van de sloepentocht die ons overdag op het water hadden zitten hinderen sluiten aan bij het feestje wat ontstaat. Een mooie zomeravond met wat muziek, dans en een sat? of een broodje sluit een geslaagd evenement in stijl af.

Op naar de Loosdrecht week !

Eddy Boon, Solo 535

De foto?s zijn te bekijken op http://www.ymh-fotografie.nl

Uitslag Vrijbuiterweekend 2007:

[eventresult=36]