Vooruitblik Open Nederlands Kampioenschap 2017

By 25 mei 2018juni 5th, 2018Nieuws

Maar wie wordt er de Nederlands kampioen? Dat is natuurlijk de grote vraag. De topfavoriet is natuurlijk Peerke Kortekaas. In Engeland heeft hij laten zien in topvorm te zijn door daar als 6de te eindigen. Tijdens de ONK zal hij aantreden met nieuw materiaal van zijn Sponsor P&B dus alle ogen zullen op hem gericht zijn. Maar Peerke is zeker niet de enige kanshebber. Anton Kok heeft in het verleden al vaker laten  zien dat hij Peerke de baas kan zijn. Maar dat is hem nog nooit gelukt op groot water en als leider van de Jaarprijs zal hij er alles aan doen om Peerke het vuur aan de schenen te leggen. Een andere kanshebber is Mark Wildenberg. De winnaar van de Sneekweek 2017. Mark liet op Sneek zien dat hij met zeer wisselende windcondities het beste uit de voeten kan. Hoewel Roel den Herder zichzelf niet tot een van de kanshebbers beschouwt, doe ik dat wel. Roel is in drie jaar uitgegroeid van nieuwkomer tot absolute topper die elke wedstrijd weer een stapje beter is. Armand de la Rie is ook een grote kanshebber. Deze oude rot begrijpt de Solo als geen ander. Tijdens het Vrijbuiter Weekend wist hij niet alleen Peerke op majestueuze manier te verslaan maar gaf ook de rest van het veld het nakijken. De voorzitter, Norbert Zonneveld, vindt het echter ook wel eens tijd dat hij er met de prijs van door gaat. Tijdens de Rhederlaag wedstrijd wist hij vlak achter Anton als tweede te eindigen en liet zien in vorm te zijn. Norbert staat momenteel ook 2de in de Jaarprijs dus behoort vanzelfsprekend ook tot een van de topfavorieten. Naast de Nederlanders hebben zich ook een aantal Engelsen ingeschreven. Chris Brown en Steve Ede zijn de belangrijkste uitdagers die de wimpel mee terug naar het eiland willen nemen.

Niet alleen in de top zal de strijd hevig zijn, ook verder in het veld zullen onderlinge gevechten plaatsvinden. Anja Koldewijn en ik gaan natuurlijk weer onze strijd aan  (zie vlognr. 12). De stand is inmiddels 6-4 voor Anja en met nog maar een paar wedstrijden te gaan is de ONK een “must win” voor mij. Ted Bakker is wederom gebrand om zijn teammaatje Roel den Herder te verslaan (zie vlognr. 3 ) maar hij heeft inmiddels ook ingeschreven voor het ONK schaken, voor het geval het allemaal niet mocht lukken op Workum. Henk Scholte vindt dat het tijd is om Arnold Jippes van de troon te stoten als beste Fries. Voor nieuwkomer Floris Eijsink zal het ONK vooral in het teken staan van ervaring op doen en good old Dick van der Zee wil de stap gaan maken naar de middenmoot.

Met een Happy Hour op de vrijdag en de BBQ op zaterdag heeft de organisatie ook gedacht aan het sociale gebeuren. De Soloklasse weet competitie en gezelligheid als geen andere klasse in Nederland te combineren. Het is juist deze leuke mix die veel mensen naar de klasse toe trekt en dat is iets wat we met zijn allen moeten koesteren.

Kortom het belooft een fantastisch weekend te worden waar je bij moet zijn. Inschrijven kan nog steeds via deze link.

Ik zie jullie allemaal op Workum

Groet
Marc Dieben