Vooruitblik Sneekweek 2017

By 25 mei 2018juni 5th, 2018Nieuws

Dit jaar zal de grootste groep Solo’s sinds de 60er jaren ook mee doen. Vele toppers uit de klasse zullen de strijd met elkaar aangaan en ook dit jaar belooft het een spannende strijd te worden. Roel den Herder zal alles uit de kast moeten halen om het bord weer te mogen ophalen. Jan Arends  (eindige vorig jaar met een gelijk aantal punten) zal er alles aan doen om het debacle van vorig jaar te voorkomen. Als het aan Peerke Kortkaas ligt, zal voor beide heren slechts een bijrol beschikbaar zijn. Peerke heeft net een uitstekend resultaat neergezet in Engeland bij de Nationals (6de overall). Norbert Zonneveld, Arnold Jippes en Mark Wildenberg gelden als gevaarlijke outsiders.

Twee nieuwe Solo zeilers (Christian Scheen en Kerst Koopmans) maken hun opwachting. Kerst heeft  bij de trainingen in Friesland al laten zien dat hij absoluut zijn mannetje staat. En ook Christian  liet bij het Vrijbuiter Weekend zien dat hij wel een potje kan varen. Ikzelf ga weer de strijd aan met Anja Koldewijn ( zie vlog.nr. 6 Vrouwen in Solo). Op dit moment staat het 4-3 voor Anja en ik zal dus alle zeilen bij moeten zetten om gelijk te komen.

Het gaat een hele mooie week worden waarbij niet alleen de prestaties op het water belangrijk zijn maar ook het sociale gebeuren op de kant. Mits het weer het toe laat, organiseren we weer een BBQ op het “Soloveldje”. Meer info hierover volgt op de site en onze Facebook pagina

Nog niet ingeschreven, het kan nog steeds via  https://www.sneekweek.nl

Tot in Sneek!
Marc Dieben