1 en 2 juli 2023 was het weer zover, Vrijbuiterweekend in Loosdecht, een klassieker onder de Solowedstrijden.
 
s’ ochtends vroeg op en om half 9 rij ik samen met mijn maatje Marc Dieben de haven van de Vrijbuiter op. We zijn zeker niet de enige, mede door het grote aantal inschrijvingen wil een ieder op tijd zijn bootje klaarmaken. Voor de vereniging geen probleem,  alles loopt gesmeerd en de vrijwilligers weten wat ze moeten doen en geven vele een helpende hand, Top geregeld!.
 
Om half 11 gaan we het water op, er staat een prima allemans windje en af en toe valt er een buitje. De baan ligt er goed in en zoals vaak op loosdrecht eerst een flink kruisrak, dan ruime wind en nog een kruisrak. De zwaardere mannen hebben dan hun voordeel gehad en gaan nu met de billen tegen elkaar de lange voordewindse rakken in. Veel achterom kijkend want de lichte Dame (het was er maar één) en heren komen er aan stuiven. Het veld komt weer dicht bij elkaar, er wordt nog hier en daar van plekje gewisseld en er wordt kort na elkaar gefinisht.
Na de lunch de 2de pot met een nagenoeg gelijk concept. En wat ik mooi vind is dat in de uitslag flink wordt geschoven en zo hadden velen hun momentje. Alleen Menno Huisman was echt niet te houden, wat gaat die hard. 2 keer dik 1
 
Zondag waren de weersomstandigheden echt even anders, een dikke bak wind maar met een zonnetje. In het kruisrak was het flink afzien maar wat ging het hard in de ruime windse rakken. Het was lang geleden dat ik in een wedstrijd zo lang en zo hard ben gegaan. 
s’middags mochten we nog een keer, voor sommige was het prima geweest en bleven op de wal.
Totaal geen schande want het was zoals ik al aangaf best heftig…
Menno was weer niet bij te houden en ging er als een speer vandoor voor zijn 4de paaltje. De groep daarachter was flink aan het strijden en er werd veel van plekje gewisseld. 
Hulde aan alle zeilers die zondag alle 2 de potjes uitgevaren hebben. Extra hulde voor Saskia Arnold, Saskia laat weer zien dat ook de lichte zeil(st)ers ondanks de harde wind goed mee doen voor de punten. Misschien kan Saskia een keer iets op het forum zetten met tips.
 
Al met al een super weekend met een terechte winnaar!
 
Uitslag:
1 Menno Huisman  642
2 Roel den Herder  668
3 Saskia Arnold 660
 
 
Zet het eerst weekend van Juli 2024 vast in je agenda, deze klassieker wil je volgend jaar niet missen.