Na een zeer windrijke winter begint het eindelijk wat normaler weer te worden en Pasen beloofde zelfs weinig wind.

Inderdaad begonnen we met uitstel, een zeer welkom uitstel want 22 Solo’s zaten buiten aan de koffie druk bij te praten. Er waren enkele nieuwe gezichten, 

 

Een terugkomer, Bas de Regt na meer dan 20 jaar weer via de Draak en Finn in de Solo retour en Armand de la Rie en Jaap Borra die we gemist hadden. Later konden we zoetjes aan richting start waar we zowaar nog 4 wedstrijden voeren. Met eerst licht weer en langzaam toenemend naar vol hangen einde van de dag. Het waren korte races, rond de 25 minuten slechts.

 

Er waren sterke zeilers bijeen en dat is terug te zien in de uitslagen, dan weer de een dan de ander op kop. Er was noord-oost voorspeld maar het werd noord-west en misschien was dit mede verantwoordelijk voor flinke shifts. Ted Bakker kwam sterk binnen en had zich duidelijk opgeladen. Menno Huisman voor twee eerste plekken maar ook een 7 en 8. Jaques Metaal stond ook sterk met een 1 en 2.

Einde van de dag stond Ted 1, Arnd 2 en Menno 3.

Ik vond Bas de Regt opvallend goed, vaak voorin te zien in zijn nieuwe mooie blauwe boot.

De zondag was voorspeld nog iets lichter te zijn en werd uiteindelijk geheel afgeblazen. 

 

 

Maandag werd een andere dag. Er stond wind en die zou toenemen tot vlagen van 6 bft.

Ik vond dat er de eerste race verrassend weinig wind was. Dit was ook meteen de moeilijkste race geloof ik, het veld was flink door elkaar. De koers naar de spreader werd een aan de winds rak. Maar Ted (1) en Menno (2) deden het perfect.

Daarna nam de wind toe en vonden er weer andere verschuivingen plaats. Er kwamen winstgevende vlagen door en daarop positioneren was belangrijk.  Menno versterkte zijn positie met winst. 

Het comité had hier en daar wat moeite met de baan, de klassevlag, en ook de juiste uitslagen maar de sfeer was echt uitstekend en we zijn heel dankbaar voor een mooi evenement.

De wind bleef toenemen en daarmee nam het aantal deelnemers langzaam af. Ted maakte het nog moeilijker door de buitenmantel van zijn schoot af te halen. Waarschijnlijk om minder windweerstand te bewerken, toch?

 

De laatste twee wedstrijden was het oppassen voor de vlagen, vooral bij de verraderlijk gepositioneerde finish. Wel een heerlijk rak naar de haven terug!

Uiteindelijk de prijsuitreiking.

Ted kwam op een derde plek terecht, maar hé, zijn eerste race (1e) was nu opeens geschrapt? Arnd dan 2e maar dat moest 3e zijn. En Menno terecht een mooie eerste plek met 4 eerste plaatsen.

Helaas in de regen naar huis maar wel moe en voldaan.

 

Arnd