Winterkampioenschap 2006

By 11 november 2006juni 5th, 2018Nieuws

Winterkampioenschap 2006 (12 nov)


In samenwerking met WV De Vrijbuiter werd op 12 november de eerste Solo
Winterkampioenschappen georganiseerd. Ondanks de inmiddels korte dagen en lagere temperaturen toch nog 15 inschrijvers, waaronder eentje uit Engeland: oud Nederlands Kampioen Andy Davis. Op de dag zelf kwamen er echter maar 10 opdagen, waarschijnlijk omdat er de nacht ervoor een stormpje door het land gewoed had en de vooruitzichten niet best waren. Ze hadden ongelijk….

Het was gewoon lekker weer, 11 graden, windje 3-4, blauwe lucht met wolken, af en toe een regenbuitje waaruit naast water ook wat vlaagjes kwamen. Echt spannend werd het pas de laatste 2 rakken in de laatste wedstrijd. Toen kwam er een flinke bui over met gemene drukkers waardoor er wat Solo’s omsloegen en het veld aardig door gehusseld werd.
De baan was uniek: vanwege de wens de starttoren van de Vrijbuiter te gebruiken was er een halve windse start, met daarna een kruisrak, voordewinds rak, dan weer een kruisrak en een voordewinds, en daarna een halvewindse finish.
Dat lokale kennis niet per s? een voordeel is bleek in het eerste kruisrak. Andy Davis was de enige die de rechterkant van het eiland koos. Alle Nederlanders gingen linksom, om er daarna achter te komen dat ze terug moesten en de bovenboei ruimewinds aan konden zeilen… Andy was sowieso oppermachtig, maar de rest van het veld had spannende races met flink wat plaatswisselingen.
PieterJelle heeft gaat met zijn nieuwe boot nu halve- en voor de wind een stuk harder, maar had ’s ochtens nooit moeten zeggen dat hij geen nieuw zwemvest nodig heeft omdat hij toch nooit omslaat…
Lex moest de eerste wedstrijd missen omdat hij geen roerblad had. Gelukkig kon hij er eentje ophalen bij een Solozeiler die in de buurt woont en was juist op tijd voor de tweede wedstrijd.
Jan Arends heeft de 374 mooi opgeknapt met een nieuw dek en een unieke lichtblauwe kleur. Hij ging flink hard ook, maar helaas brak zijn grondblok net voor de 3e start uit zijn boot. Toch heeft hij de wedstrijd uitgezeild.

Het was jammer dat na de wedstrijden de boten in de regen opgeruimd moesten worden, maar dat was na een warme douche snel vergeten. Daarna kon ieder aan een feestelijk gedekte tafel voor een heerlijke maaltijd bereid door de dames Swart, Rijnink en Kasteleijn. Erg gezellig en bovenal erg lekker.
Dit was een uitermate geslaagd evenement. Het bewijst dat er ondanks slechte weervoorspellingen goed te zeilen valt in November en mag dan ook volgend jaar zeker weer op de kalender komen.

Dank aan Pieter en Lex voor het initiatief en de organisatie, WSV de Vrijbuiter voor het ter beschikking stellen van mens, materiaal en faciliteiten, en de genoemde dames voor de heerlijke maaltijd.

Uitslag Winterkampioenschap 2006

[eventresult=27]
Next Post