Woensdagavondcompetitie op Loosdrecht

By 25 mei 2018juni 5th, 2018Nieuws

Op de woensdagavond vindt vanuit watersportvereniging de Vrijbuiter een avondcompetitie plaats. In deze regio zijn er de laatste twee jaar, onder impuls van Eddy Boon, vele Solo’s bijgekomen en dat vertaalt zich in een hoge opkomst bij deze onderlinge competitie.

Vorige week 18mei11 maar liefst dertien Solo’s aan de start. Deze week tien bootjes. Winnaar van de laatste wedstrijd is Jaap Atema, gevolgd door Willem Gijzen en Jack Kamminga.

De wedstrijden kennen de volgende opzet:
Er wordt gestart bij de starttoren van GWV de Vrijbuiter tussen de twee gele vlaggen. 19:00 uur: 12 voetsjollen
19:05 uur: open boten
19:10 uur: kajuitboten

Voor aanvang van de wedstrijden wordt door de organisatoren een baan uitgezet, die afhankelijk is van de wind. De te zeilen baan wordt aan de starttoren bekend gemaakt. Er wordt gestreefd naar wedstrijden van ongeveer 1 uur. Aan deze wedstrijden zijn geen kosten verbonden.De woensdagavondwedstrijden zijn geen officiële wedstrijden, met een wedstrijdcommissie enzo. Iedereen moet het zien als een leuke mogelijkheid om een extra wedstrijdje te varen, en achteraf bij te praten bij de gezellige nazit in het Vrijbuiterrestaurant. Eventuele protesten moeten de zeilers zelf oplossen, of de wedstrijdtoren vragen een beslissing te nemen. Iedereen vaart mee voor eigen risico. Er is geen rescue aanwezig. De wedstrijden staan open voor niet leden van de Vrijbuiter.

Een aanrader is de buffetmaaltijd voorafgaand aan de wedstrijd, te vinden op de site van de Vrijbuiter onder ‘Walters weekmenu’. Wel graag reserveren.

De 12 Voetsjollen hebben hun eigen wisseltrofee. Wie wordt de initiatiefnemer van de Solo wisseltrofee?