Woord van de voorzitter

By 25 mei 2018juni 5th, 2018Nieuws

Onze voorzitter heeft de goede gewoonte om een paar keer per jaar even terug te kijken op de afgelopen periode en om alvast vooruit te kijken naar de komende periode. Lees hieronder een nieuw woord van onze voorzitter.

Beste Leden,

We hebben een druk jaar met vele wedstrijden achter de rug. Zo waren we dit jaar voor het eerst aanwezig op het Multiklasse evenement op Workum en de Rhederlaag Wedstrijden. Om met een veld van maar liefst 17 solo’s voor het eerst in het Oosten van het land aan de start te verschijnen kan als zeer succesvol betiteld worden.

Een aantal jaren geleden heb ik ervoor gepleit om naast De Braassem en Loosdrecht een derde concentratie van Solo’s te ontwikkelen. Dit is nu in Giesbeek gelukt. Ik kan dit succes niet op mijn conto schrijven, maar alle eer gaat naar Jan Arends. Jan heeft daar met succes de Solo geintroduceerd. Tevens heeft Jan besloten zich professioneel met de bouw en het onderhoud van Solo’s te gaan bezig houden. Jan we komen volgend jaar graag weer bij jullie op bezoek.

Volgend jaar moeten de startlijnen voor de Solo-klasse aanzienlijk, door de organiserende verenigingen, verlengd worden. De laatste telling was, dat Gerard twaalf Bergner Solo’s verkocht heeft. Het zal me niets verbazen als ik alweer achter de feiten aanloop. Gerard is gevraagd om zijn boot te exposeren op de stand van de Engelse Solo Class Association tijdens de Annual Dinghy Exebition. De stand van de Solo is altijd een van de grootste van de show. Het is een hele eer om in het Mekka van het midzwaardboten-zeilen met je boot te mogen exposeren. Ik denk, dat er veel Bergner -Solo’s verkocht gaan worden.
Gerard gefeliciteerd met het succes!

Ook een aantal andere top-zeilers heeft besloten om volgend jaar in de Solo te starten. We heten Jaap Atema, Peer van Agt en Anton Kok van harte welkom in de klasse. Vooral het interessante artikel van Peer zal de gevestigde orde stimuleren om volgend jaar goed getrained aan de start te verschijnen. Kortom de startlijnen moeten langer anders wordt het te druk. Eigenlijk niet zo vreemd, want wie wil er niet in een Solo varen!

Eddy Boon en Pieter Kastelijn wil ik bedanken voor jullie inspanningen op het Loosdrechtse. Zonder jullie acties was de Loosdrecht Week niet doorgegaan. Ik ga er vanuit, dat de woensdag-avond wedstijden bij de Vrijbuiter met al die nieuwe Bergners volgend jaar een groot succes zullen worden.

Frank heeft vanwege drukke zakelijke activiteiten helaas zijn bestuurs-funkties moeten neerleggen. Het is een heel gemis voor de klasse Franks inspirende bijdrage te moeten missen. Frank we hopen je weer spoedig te zien, als alles wat rustiger is.

Op het moment zijn Rob, Jacques en Armand druk bezig de wedstrijd-kalender samen te stellen. Het blijft een hele klus om rekeninghoudend met de leden, organiserende verenigingen en Engelse vrienden tot een passend programma te komen. Oh ja en de mannen hebben ook nog een werkkring. Kortom heb nog even geduld en U krijgt een Top Programma voor volgend Jaar voorgeschoteld.

Webmasters bedankt, we hadden ook dit jaar weer de mooiste zeil-website !

Ik hoop iedereen 20 januari op de jaarvergadering aanvang 13:00 te mogen begroeten. Laatste tip wilt u in het oude jaar nog uw leven beteren: Kijk even of je de contibutie 2007 al aan Michiel voldaan is.

Fijne Kerst en een gezond 2008 !

Namens het bestuur van de NSO :

Lex Rijnink