Anton Kok wint Sails & Music Giesbeek nu met verslag

By 25 mei 2018juni 5th, 2018Nieuws

Het is in het weekend van 17 en 18 mei weer druk geweest op het wedstrijdwater. Terwijl er op het Braassemermeer door een kleine 20 Solo’s gestreden werd om de VoorBraassem, waren er op Giesbeek 10 Solo’s present bij het Sails & Music festijn. Anton Kok ging ruim met de overwinning aan de haal. Peer heeft een verslag geschreven:

Op zaterdag ochtend was het dan weer zover, op weg naar Giesbeek voor een nieuwe krachtmeting. Ik had ook naar de Braassem gekund, doch na overleg met mijn fans (Annette, Quintus en Hodgie) was de keuze op Giesbeek gevallen. Helaas gaat klonen en/of de genetische manipulatie nog niet zover dat je op 2 plaatsen tegelijk kunt varen. Ook kom je dan nog een boot te kort. Ook Anton deed mee en ik wilde wel eens zien hoeveel ik aan snelheid had gewonnen met mijn nieuwe D+ mast (aangeschaft na overleg met Jaap Jongsma) tov de vorige serie. Op Giesbeek was het een gezellige boel ondanks de regen. Het was immers sail en music. De music was voor ons vooralsnog niet weggelegd daar we om 9 min over 13:00 u moesten starten. De eerste race lagen Anton en ik al direct op kop en liepen, al strijdend uit op de anderen. Na 2 ronden gevaren te hebben wist Anton toch net iets eerder aan de finish te komen dan ik. De tweede de start was min of meer een kopie van de eerste, doch met het verschil dat de strijd tussen Anton en mij steeds spannender werd. Dan lag Anton voor en even later ik. Zo bleven we stuivertje wisselen of moet ik zeggen: Euro-Stuivertjes. Doch op finish had Anton het stuivertje. Ik was blij met het resultaat want ik was bij Anton gekomen en had dus veel gewonnen tov het vorige weekend op Giesbeek in April. Maar ik was er nog niet voorbij !!!!! De volgende ochtend had ik een goede eerste start en met Anton in mijn kielzog kwam ik als eerste om de bovenwindse boei. Deze positie heb ik niet meer afgegeven en werd eerste. Wat een mentale overwinning. Ik was helemaal blij en kwam met een vuist in de lucht over de finish. Het eerste “Molenaar 1 tje”. De tweede wedstrijd had ik ook een goede start en streed samen met Anton weer om de eerste plaats. Op de finish was Anton me iets te snel af en won. De derde wedstrijd was nagenoeg het zelde als de tweede en had met carbonpapier of een kopieermachine zo overgenomen kunnen worden. De vierde en laatste wedstrijd van de dag begon met een wind draaing op de start van 50 graden terwijl ik overstag wilde. Jammer !! Jan moest over bakboord voor mij wijken en ik dus rondjes draaien. Wat word je daar dol van. Maar ja, that’s also racing. Dus begon ik mijn wedstrijd vanaf de laatste plaats. Stoer kijken en varen als de brandweer. Dat ging me goed af en haalde boot voor boot in. Bootsnelheid was perfect. Maar ja, maar 1 ronde. Ik liep zienderogen in op de kopgroep, Anton en Jan, doch de baan was te kort om ze in te halen in te halen. Anton 1, Jan 2 en ik werd derde. Al met al een tevreden resultaat in deze serie, en nog véél belangrijker: Ik weet hoe het nog beter kan. Ik was dan ook zeer verguld met m’n prijs. Want daar doe je het toch voor. Voor glorie en eeuwige roem. En om dit de bereiken: Héél véél trainen !!!!!!! Het materiaal: Boot, mast, en zeil zijn goed. Het ligt dus alleen bij mij persoonlijk of ik win of verlies. Dat is een goed gevoel. Ik wil dan ook mijn dank uitspreken tav WV Giesbeek voor de organisatie ( die jongens kunnen er wat van) en aan het adres van Jaap Jongsma van Zeilmakerij Molenaar voor deskundig advies en samenspraak.

Met vriendelijke groet,

Peer van Agt

[eventresult=80]