Anton wint nipt de ZomerZondagWedstrijden op Giesbeek

By 7 februari 2011juni 5th, 2018Nieuws

Zondag 26 juni waren er clubwedstrijden op de Rhederlaag bij Giesbeek. Het was een heerlijke zeildag met 6 korte starts van ongeveer een half uur. Dus niet eindeloos achter elkaar aan varen en ook een mooie gelegenheid om het starten goed te oefenen.

De deelname was met 14 solo’s prima. Na de regenachtige kille zaterdag ging de temperatuur flink omhoog en liet de zon zich af en toe zien. De wind was windkrachtje 2 en af en toe 3 zodat er veel op het dekje gezeten werd. Af en toe kon je lekker hangen.

De 1e wedstrijd liet Anton gelijk weten dat hij weer voor het totaalklassement ging door als eerste over de finish te gaan. Peter Jansen had ondanks 5 schamele uurtjes slaap een 2e plaats gezeild, net voor Jan Arends. Frans Sas die naast de solo ook actief is in de spankerklasse, maakte een foutje waardoor hij een aantal rondjes moest draaien en daarmee slechts als 8e finishte.

De 2e wedstrijd kon Peter Jansen door een winddraaiing ruim voor iedereen de 1e boei bereiken en hield uiteindelijk zijn voorsprong ook vast. Anton Kok werd 2e en Rob Thonus 3.

De volgende wedstrijden kwam Frans Sas sterk opzetten door telkens een 1 of een 2 te varen. Anton kwam wat minder uit de verf en Peter Jansen zeilde een regelmatige serie verder met 3e plaatsen.

De eindstand was dan ook een close finish waarbij Anton met 11 punten 1e werd. Frans Sas en Peter Jansen hadden ieder 12 punten, maar door het betere resultaat in de laatste wedstrijd ging de 2e plaats naar Frans. Jan Arends eindigde als 4e in het totaalklassement voor Anja Koldewijn die in de middag goed op dreef kwam. Maarten van de Broek uit Oss had de promosolo geleend en hoefde alleen maar zijn zeiltje mee te nemen. Deels door wat mindere starts en een te vlak zeil kwam hij op slechts een 12e plaats terecht.

Click hier voor de uitslagen