Armand wint Benelux

By 25 mei 2018juni 5th, 2018Nieuws

Armand wint Benelux met vijf  ééntjes ! Jaap twee, Claar drie. Negen solo’s en zes mooie wedstrijden op de Grevelingen. zaterdag veel wind ( 3 tot dikke 4 bft) en dito regen, zondag 2 tot 3 bft en droog. Klaas de Vries heeft een verslag geschreven:

Verslag Benelux kampioenschappen 2011, 40ste editie 13-14 augustus 2011

Wind, zout, regen en wat zon, dat waren de ingrediënten voor de 40ste editie van de Benelux kampioenschappen vanuit Scharendijke. Helaas maar 9 Solo,s dit jaar (vakantie tijd), maar wel 2 Belgen, Hendrik Battiau en Wim de Caluwe. Heren, welkom, jullie zorgden voor het internationale tintje.

Het comité was als vanouds, goed geregeld en mooie banen. Het duikhotel met de frieten en vis maakte het geheel compleet. Wat de wedstrijden betreft, ik kon het als schrijver nauwelijks zien. Deels door de regen maar voornamelijk door het gebrek aan snelheid. Het kaf werd direct na de start van het koren gescheiden, Claar, Jaap Gerard en de jarige Armand voorop, gevolgd op meer dan bescheiden afstand door Ton,Adri, Hendrik, Wim en Klaas. Armand wist op overtuigende wijze 5 eentjes te varen hoewel Claar hem voor zijn verjaardag er 1 cadeau deed. Jaap, Claar en Gerard leverden een verbeten strijd voor plaats 2/3/4.

Op de eerste dag bleek de Solo van Wim nog niet helemaal in wedstrijdconditie. Zijn mast schoof bijna door de bodem. Dit werd ’s-avonds met vele viezen gerepareerd. Aardig om weer wat nieuwe zeiltermen te leren. De gezamenlijke mosselmaaltijd was uitstekend en ik kan terugkijken op een mooi evenement. Volgend jaar weer 20 Solo’s op zijn minst want het evenement is het zeker waard.

Vanaf de Veluwe,

Klaas de Vries, Solo 531

Click hier voor de uitslag.