Bericht van de voorzitter

By 25 mei 2018juni 5th, 2018Nieuws

Het seizoen is begonnen. De eerste wedstrijden zitten er alweer op: op Giesbeek de voorjaarswedstrijden met 15 deelnemers en op Loosdrecht de Easter-regatta met 16 deelnemers. Niet slecht voor een koude start. Dit weekend worden de Openingswedstrijden gehouden met maar liefst 26 inschrijvingen en dan het weekend erop (22 t/m 24 april) de Nations Cup in Medemblik. Het wedstrijdcommittee van Hollandia wordt al nerveus (ze kunnen hulp gebruiken) van het aantal inschrijvingen; 68 maar liefst. Veel Britten en misschien nog wat te weinig Nederlanders, dus als je tijd en zin hebt schrijf je in want het wordt een bijzonder evenement. De Nations Cup staat namelijk in het teken van Jack Holt, die 60 jaar geleden de Solo heeft ontworpen en gebouwd. We vieren dat vrijdagavond (22 april) met een BBQ en een mooi aandenken. Kom langs ook al zeil je niet mee, de kosten zijn beperkt (€ 25,-) maar je moet je als niet-zeiler wel even voor vrijdag 22 april a.s. aanmelden bij het bestuur (bestuur@soloklasse.nl).  

 

Al met al een mooie start van het seizoen, dat dit jaar in het teken zal staan van sportief en eerlijk zeilen. Het bestuur heeft besloten om dit te ondersteunen met het meten van boten. We streven ernaar om alle boten in de komende 2-3 jaar te meten, te beginnen met boten die zeer groot onderhoud hebben ondergaan. Als dit het geval is meld je dan aan bij Jan Arends (jjarends@live.nl). Verder willen we steekproefsgewijs metingen gaan verrichten. Het advies is;  sla nog eens de klasseregels van 2014 erop na (staan op de website) en zorg ervoor dat je boot in orde is.

 

Als laatste wil ik jullie aandacht vragen voor de Promo-Solo. We hebben hem en laten wij hem ook benutten. Het is leuk om nieuwe mensen in de klasse te krijgen en ons enthousiasme met hen te delen. Kijk onder Promo-Solo op de website hoe je het één en ander kunt regelen.

 

Rest mij jullie een fantastisch seizoen toe te wensen.

 

Norbert Zonneveld

Voorzitter