Braassem Summer Regatta 11&12 juni – verslag en uitslag

By 6 juni 2016juni 5th, 2018Nieuws

De winnaar van de Braassem Summer Regatta 2016 was naast de beste zeiler, ook de beste zangeres. Het fantastische evenement werd geplaagd door chronisch te weinig wind. Met 4 wedstrijden genoeg voor een uitslag en zelfs genoeg voor een aftrekwedstrijd. In de hoofden van de zeilers was dit toch echt te weinig.

Beide dagen hebben de zeilers uren moeten wachten op een start. Zeker zaterdag was het voor iedereen af zien en hadden de meeste solozeilers zich al omgekleed omdat de laatste wedstrijd toch niet meer gezeild zou gaan worden. Jammer dan, ook om 4 uur wordt er nog gewoon gestart.

Zaterdagavond was de party er niet minder om. Met bier, een bbq, een man met een gitaar en een meezingende Claar (in de microfoon) was bijzonder gezellig. Claar kreeg nog de complimenten van de zanger, “dat heb je vaker gedaan”.

Claar was niet alleen de ster tijdens de avond, ook op het water was ze de beste. Zeker de eerste dag was Claar bijzonder moeilijk te verslaan, alleen Marleen bleef netjes in de buurt, maar bleef toch achter haar. De tweede dag had ze het moeilijker en heeft de aftrek haar gered. Uiteindelijk een terechte eerste plaats voor Claar

 

Wist je dat:
– Top snelheid: 13,2 knopen, door Gilles (544)
– Tweede dag totaal 12 mijl gezeild
– Peter (560) en Marleen (600) bijna niet overstag gaan
– Mark (582) heel erg veel overstag gaat
– Gilles (544) in de derde wedstrijd stil blijft liggen bij de benedenboei, evenals Peter (560). Dit omdat gijpen met harde wind nog wel eens mis gaat.
– Dat geintje Peter de overwinning heeft gekost.
– Thedor ook de tracker had aanstaan, helaas niet toen hij de wedstrijd won.
– Vier verschillende nummer 1’s waren, maar wel allemaal van de Braassem

 

Je kan alles nog een keer nazien op de I-SAIL website http://app.i-sail.com/eventDetails/96. Op het moment van schrijven (zondagavond) zijn nog niet alle wedstrijden verwerkt. Ik geef wel even een seintje als alles erop staat.

Het was een tof evenement met uitdagende omstandigheden voor het zeilen, maar sociaal gezien helemaal geslaagd.

groeten

Mark (#582)

[eventresult=277]