Brexit bleek Nexit – Uitslag bijgevoegd

By 5 juli 2017juni 5th, 2018Nieuws

 

 

De strijd op het water was hoofdzakelijk een onderlinge strijd tussen de Engelsen;  de Nederlanders kwamen er nauwelijks aan te pas. Hoewel de regerend Nederlands Kampioen Peerke Kortekaas diverse keren als eerste bij de bovenboei wist aan te komen, was hij toch niet in staat om de voorsprong tot de finish vol te houden. Uiteindelijk wist hij een 10de plek te veroveren in de eindrangschikking waar we toch met zijn allen trots op kunnen zijn.

In het interview dat ik op de zondag had met Will Loy (President of the National Solo Class Association Committee) bekende hij dat de top van de Engelse armada hoofdzakelijk bestond uit professionele zeilers. Daar kunnen we het natuurlijk nooit van winnen want zoals wij allemaal weten is uren maken in de boot van cruciaal belang voor goede prestaties. Will roemde de uitstekende resultaten van Peerke Kortekaas en Gillis de Combe  en erkende het aanwezige talent.

Wel konden we de conclusie trekken dat de afstand tussen de Nederlanders onderling steeds kleiner wordt.  Bij de komende wedstrijden kan de kop zich geen fouten meer veroorloven want de groep erachter gaat daar gebruik van maken! Voor een volledig wedstrijdverslag verwijs ik jullie naar onderstaande site want zelf voer ik, zoals gebruikelijk, achter in het veld waardoor ik de ontwikkelingen voorin niet kon volgen.

Binnenkort verschijnt op watersport-tv.nl weer een nieuwe vlog over de Nations Cup met het volledige intervieuw met Will Loy

Maarten van de Broek heeft weer prachtige foto’s gemaakt die via onderstaande link te bekijken zijn.

https://www.flickr.com/photos/97645810@N06/sets/72157680324850894

Verslag Will Loy
http://www.yachtsandyachting.com/news/195722/Magic-Marine-Nations-Cup-overall

Uitslag:
http://kzrvhollandia.nl/wp-content/uploads/uitslagen-2603/Solo.html

VLOG:

Met vriendelijk groet:

Marc Dieben

 

[eventresult=298]