Claar wint Vrijbuiterweekend 2011 nu met verslag

By 7 februari 2011juni 5th, 2018Nieuws

Nadat ze na dag 1 al aan de leiding stond, heeft Claar op de 2e dag van het Vrijbuiterweekend 2011 ook de eindoverwinning naar zich toe getrokken. Daarmee staat ze dan ook eerste in de tussenstand van de jaarprijs, een dubbeltellend resultaat dus. Beide dagen schitterend zeilweer. Huub de Haas heeft een verslag geschreven.

De inschrijvingen voor de Solo’s groeiden gestaag. De wind- en zonvoorspellingen zagen er gunstig uit . Uiteindelijk zijn er zaterdag 16 Solo’s gestart (wat is dat toch een mooi gezicht). Zelf zeil ik al heel veel jaren op Loosdrecht, dan wel niet in een Solo, maar de windomstandigheden van afgelopen weekend waren erg lastig. Continue windshifts en natuurlijk niet te vergeten de eilanden in Loosdrecht. Bravo voor de niet-Loosdrecht zeilers. Helaas waren er op zondag nog twee schadegevallen waaronder de Solo van Eric van Straten die bezweek onder het geweld van een wat lompe manoeuvre van een Sailhorse. Claar was met haar snelle Solo in staat het meeste profijt te trekken van de shifts en zeilde met een 2,1,1 en een 2 ons er allemaal uit.

Uitslag: 1 Claar van der Does, 2 Mike Kamminga, 3 Ron Groenhardt

Volgend jaar hopelijk nog meer zeilers van buiten Loosdrecht! Nu op naar het volgende Solo evenement, maar voor velen eerst vakantie.

Huub de Haas
Solo 514
Solonely

[eventresult=152]