Beste Solisten,

Het is alweer even geleden dat we elkaar gesproken hebben en ik hoop dat het iedereen goed gaat en dat iedereen nog gezond is.

Door de Covid 19 zijn we in een nieuwe tijd terecht gekomen en dat is even schakelen. Zoals het was zal het de komende jaren niet meer worden maar gelukkig heeft het zeilen in de Solo in deze nieuwe tijd ook zo zijn voordelen.  Je zit alleen in de boot en afstand houden op het water is dan geen probleem, maar ook op de haven kun je door de goede hanteerbaarheid makkelijk zelfstandig je boot in en uit het water halen. Afgelopen maanden is er dan ook in diverse regio’s door diverse solisten volop gevaren, het mooie weer en de wind hebben hier ook zeker aan bijgedragen. Ik heb zelfs gezien dat er nieuwe boten naar Nederland zijn gehaald en dat de vloot nog verder groeit. Nu de “lockdown” maatregelen weer een beetje versoepeld worden kunnen we zelfs weer trainingen en onderlinge wedstrijdjes varen.

Geheel begrijpelijk zijn de officiële wedstrijden door overheidswegen t/m Augustus voor alsnog verboden maar hopelijk kunnen we in September weer een begin maken. Het Randmeer evenement is een week doorgeschoven naar het eerste weekend van September. Een mooie gelegenheid om je voor te bereiden op het ONK in Harderwijk de week erna. Lees hierover verderop in de nieuwsbrief.

Saskia Arnold, onze wedstrijdcommissaris, is samen met een aantal vrijwilligers al druk bezig met de eerste voorbereidingen om op een aangepaste en veilige manier het ONK in Harderwijk te organiseren. Zodra we meer info hebben zullen we dit delen op de Solo site. Houd deze dus goed in de gaten. Uiteraard is alles onder voorbehoud en zal het afhankelijk zijn hoe het de komende weken met de versoepeling van de “lockdown” gaat.

Ik hoop jullie allen in goede gezondheid in September weer te zien,  ik mis jullie, ik mis de gezelligheid op de wal, de sterke verhalen en natuurlijk de strijd op het water enorm. Tot snel!

 

Groeten Roel, voorzitter Soloklasse