Het seizoen is halverwege en we hebben al diverse spannende wedstrijden achter de rug. Als bestuur zijn wij blij met de groei van de klasse, nieuwe boten worden uit England gehaald en het enthousiasme groeit nog steeds. Vooral in de regio Loosdrecht heeft men weer de weg naar boven gevonden en groeit het aantal Solo’s gestaag. Natuurlijk mag ook de regio Sneek niet onvermeld blijven. We zitten daar inmiddels op een stuk of twintig Solo’s.  Het is helemaal prachtig om te zien dat het aantal deelnemers aan wedstrijden ook toeneemt. Velden van 20+ boten zijn vaker regel dan uitzondering.  We werken er met zijn allen hard aan om de grootste klasse te worden en met zoveel ambassadeurs aan de waterkant moet dat zeker lukken.
Wat we nog even onder de aandacht willen brengen is het initiatief om de discussie op gang te brengen over een carbon mast, deze komt nog niet echt van de grond. We horen wel veel discussie langs de waterkant maar zien daar niets van terug op het forum. Terwijl juist daar de plek is om deze discussie te voeren. In England gaat de discussie ook van start en beide ALV’s moeten daar straks een uitspraak over doen. Hier nog even de link naar het forum: https://soloklasse.nl/topic/carbon-mast/
Een ander puntje van aandacht is het naleven van de regels van het wedstrijdzeilen. In al het enthousiasme en met de adrenaline die door de aderen giert kunnen er soms situaties ontstaan die we niet willen. Nu begrijpen wij dat nieuwkomers niet allemaal gelijk goed op de hoogte zijn van de huidige regelgeving en dat vraagt om wat meer begrip, hulp en uitleg van de meer ervaren zeilers weer op de wal. Maar ook de ervaren zeilers moeten zich aan de regels houden. Heb je een fout gemaakt, neem dan je straf en los het sportief op. Mocht je het niet eens zijn ga dan naar de protest kamer. Deze is daar voor en, misschien nog wel belangrijker, je leert er ook een hoop van. Na afloop van een protest ga je natuurlijk wel even met elkaar aan de bar iets drinken om het positief af te sluiten.
We hebben in de klasse een geweldige sfeer ( al meer dan 60 jaar) en laten we dat ook zo houden, “Een Solo vaar je immers nooit alleen”.
Het bestuur