En dan opeens is het alweer 19 Januari 2019 ALV en word je voorzitter van de Nederlands Soloklasse.
Voor degene die mij nog niet zo goed kennen zal ik me kort voorstellen.
Mijn naam is Roel den Herder, 50 jaar, getrouwd met Mandy en we hebben 3 kinderen, Jasper (23), Sanne ( 20) en Tijmen (18) en we wonen in Nijmegen. Ben lid van de Soloklasse sinds 2013 en mijn thuishaven is Giesbeek.
De Soloklasse heeft mijn leven op een positieve manier veranderd.
Na aanschaf van het kleine snelle bootje is er veel veranderd in huize den Herder, veel nieuwe vrienden gemaakt, veel kennis van het wedstrijdzeilen opgedaan en in de zomer veel uren op het water te vinden in mijn Solo, en dan te weten dat ik eigenlijk een zeiljacht voor het gezin wilde aanschaffen. Achteraf vertelde de kinderen dat ze het zoals het nu is ook beter vinden, ze vonden een zeiljacht wel leuk, maar vooral voor mij, met om ieder weekend “verplicht” naar de boot te gaan had ik ze echt geen plezier gedaan. Nu kunnen ze lekker hun eigen gang gaan en is iedereen happy.
Het is niet alleen het wedstrijdzeilen in de Solo wat ik zo leuk vind maar ook de saamhorigheid en de gezelligheid op de wal. Iedereen staat voor elkaar klaar, een soort van grote familie.  En wie had er 10 jaar geleden nu gedacht dat als ik af en toe in een huisje of op een zaal slaap met 6 snurkende mannen dat nog leuk zou vinden ook!. IK NIET!.
De Soloklasse heeft mij veel gebracht en daarom vind ik het ook belangrijk en leuk om iets terug te doen.
Toen Norbert mij benaderde om zijn functie als voorzitter van de Soloklasse over te nemen heb ik daar wel even over moet nadenken. Voorzitter van zo’n prachtige klasse zijn is niet zo maar iets.
Norbert en zijn voorgangers hebben met hun teams veel goeds voor de klasse gedaan en de lat hoog gelegd en daar willen we natuurlijk niet voor onderdoen. Mijn persoonlijke doelen zijn naast het behouden van de sfeer en het familie gevoel ook groei van de klasse doorzetten. We zijn erg blij dat we zien dat veel oud wedstrijdzeilers, herintreders of zeilers uit andere klassen kiezen voor het handzame sportieve bootje. Ik begrijp dat wel, er wordt immers fanatiek en competitief gevaren in een groot veld op mooie evenementen in binnen- en buitenland. Hoe mooi zou het dan zijn om ook de jeugd richting de Solo te krijgen. We zeggen niet voor niets “Wie de jeugd heeft heeft de toekomst”. Dit zal niet meevallen maar we gaan er aan werken en ik verheug me er dan ook enorm op om samen met bestuur en de leden hier over te brainstormen en plannen voor te maken.
Over het bestuur gesproken hier kan ik melden dat we erg blij zijn met het toetreden van Paul Dijkstra en Saskia Arnold tot het bestuur. Paul vult de openstaande functie van technisch commissaris in en Saskia volgt Roel Bakker als wedstrijd commissaris op. Naar mijn mening hebben we weer een prachtig team om de vereniging komende jaren goed te leiden.
Persoonlijk begint het alweer een beetje te kriebelen om te gaan zeilen maar nu eerst nog ontwaken uit de winterslaap en weer richting de sportschool om het lijf weer in conditie te krijgen. De eerste wedstrijd is alweer over ongeveer 8 weken. De wedstrijdkalender voor 2019 ziet er goed uit en staat inmiddels op de site, gemiddeld 2 prachtige evenementen per maand, ik heb ze vast in de familieagenda geblokt, sorry Mandy en kids, papa heeft een hobby en als voorzitter moet je natuurlijk aanwezig zijn….
Geniet voor nu nog even lekker van de winter en het (natuur)ijs en hopelijk tot straks op het water.
Groeten Roel