Nederhorst den Berg, 14 maart 2023

Afgelopen weekend bereikte ons als bestuur van de Soloklasse het droevige bericht dat Jaap Atema is overleden.

Jaap was voorzitter van de klasse organisatie van 2010 tot 2014 en meer nog, zo begrijpen we van zijn goede vriend en opvolger Norbert Zonneveld en de familie van Jaap, was (Solo) zeilen een grote passie in zijn leven.

Mooi wat je ziet verschijnen als je op onze website “Jaap Atema” in het zoekveld invult. “Snelheid is hoogte” als titel van een verslagje van een training. O zo waar! In het zeilen, maar daar zit ook een filosofische waarde in. “Jaap Atema wint Vrijbuiter weekend” (2010). “Jaap Atema prijs” een afscheidsartikel als voorzitter met als subtitel – Hebben jullie dat ook? – met een prachtige beschrijving van het gevoel en de beleving naar een wedstrijd weekend toe en het gevoel van spanning en ontspanning. Ja Jaap, dat hebben wij ook. En bij zijn afscheid is de Jaap Atema prijs ingesteld voor de beste nieuwkomer in het jaar klassement. Hij vond het teveel eer, maar was er stiekem heel blij mee. Deze prijs koesteren wij en houden we in ere.

En de laatste is “Jaap Atema is terug! Een verslag van zijn Sneekweek” (2022). En zo was het. Na een periode van 4 jaar mantelzorg had Jaap de draad weer opgepakt. Zo heb ik ook Jaap pas afgelopen jaar leren kennen op de Vrijbuiter.

Wat jammer dat je je comeback niet hebt kunnen doorzetten Jaap!

Wij wensen de kinderen, schoonkinderen, kleinkinderen, familie en vrienden van Jaap heel veel sterkte met dit grote verlies.

 

(kaart)