Winter Kampioenschap

De jaarlijkse afsluiting staat weer voor de deur. Dit jaar is het WK op Giesbeek met de dag er na de teamwedstrijd. Om navolging te geven aan een vraag op de ALV hebben wij de Cadet klasse ook uitgenodigd voor het WK en zij hebben deze uitnodiging met enthousiasme begroet. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst dus laten we deze klasse omarmen. Dit is tevens een mooie gelegenheid om ook de “Jack Holt Memorial Cup” trofee uit te reiken. Deze trofee is beetje in de vergetelheid geraakt en dus een mooie gelegenheid om dit weer niet nieuw leven in te blazen. Voor diegene die het niet weten. De Jack Holt Memorial Cup is een prijs die in 2001 beschikbaar is gesteld door Max Blom. Deze dient beurtelings aan de beste Cadetzeilers en Solozeiler(ster)  uitgereikt te worden. Samen met de Cadetklasse hebben we besloten om deze dit jaar uit te reiken aan de winnaar van het WK Cadetklasse. Het doel is dan om dit evenement jaarlijks gezamenlijk te houden.

Klik hier om in te schrijven voor het WK

Annette Duetz
Traditioneel sluiten we het WK altijd af met een spreker(ster) op de zaterdag avond. Dit jaar hebben we Annette Duetz bereid gevonden om ons te komen vertellen hoe je nu zo goed wordt dat je mee kan doen aan de Olympische Spelen. Een verhaal waarmee wij vooral de jeugd (Cadet zeilers) willen inspireren.

Teamwedstrijd
Vorig jaar hebben we voor het eerst sinds lange tijd weer een teamwedstrijd gehouden. Dit was een groot succes en de deelnemers waren op zijn zachts gezegd laaiend enthousiast. Er wordt gevaren in teams van drie boten en diverse teams hebben al aangeven te komen. Zo hebben de dames al aangeven met twee teams te komen, Giesbeek komt ook met twee teams, Alkmaar heeft een team en geruchten gaan dat Loosdrecht en Sneek ook bezig zijn. Als je nu wel zou willen meedoen maar nog geen team hebt neem dan contact op met de regio coördinator of plaats een oproep op het forum. Om e.e.a. goed te laten verlopen is het noodzakelijk dat er op tijd wordt ingeschreven. Dus schijf je nu in want op zondag 27 oktober sluit de inschrijving en het aantal teams is beperkt.

Klik hier om in te schrijven voor de teamwedstrijden

Video van de Teamwedstrijd 2018

Zeil mee met Bekkering en Duetz in de 49erFX!

Jack Holt Memorial Cup