Jaarprijs 2008

By 10 december 2008juni 5th, 2018Nieuws

Menigeen zal het niet ontgaan zijn dat er nog steeds geen tussenstand voor de jaarprijs 2008 bekend is. Afgelopen jaarvergadering is besloten dat de jaarprijsberekening voortaan volgens een nieuw format berekend wordt. Het doel is om de jaarprijs zo nog spannender en aantrekkelijker te maken. Nu Peer in samenwerking met Molenaar daar ook nog een fantastische extra prijs aan koppelt zal de spanning alleen maar toenemen. Lees hieronder wat er allemaal veranderd is en wat de huidige tussenstand is.

De jaarprijs berekening heeft de volgende verandering ondergaan:

Races ipv evenementen
Voorheen werd altijd de einduitslag van een evenement geteld voor de berekening. Dat hield in dat een 1e plaats tijdens een evenement waar, door bijvoorbeeld weersomstandigheden, maar 1 race gezeild was net zo zwaar mee telde als een 1e plaats tijdens een evenement met 10 races. Om de jaarprijsberekening hier niet van af te laten hangen telt voortaan elk race resultaat in de berekening in plaats van alleen de einduitslag van het evenement.

60% over alle races
Een van de doelen van de jaarprijsberekening is het belonen van deelname. Dit houdt in dat als je alleen al op komt dagen tijdens een wedstrijd je zoiezo al wat punten krijgt. Dit blijft natuurlijk zo alleen met het nuance verschil dat je niet meteen wordt afgestraft als je een keer niet kunt komen. Hiervoor wordt alleen de beste 60% over alle races meegeteld in de jaarprijs berekening.

Er is nog geen nieuwe jaarprijsberekening beschikbaar op de site maar we willen toch alvast een tussenstand geven om de spanning wat op te voeren. Met nog 3 wedstrijden te gaan ligt de strijd nog volledig open. Alleen al tijdens de houtskoolcup met veel deelnemers en 5 races in het verschiet zijn nog veel punten te vergaren.

Tussenstand top 10 jaarprijs 2008 (t/m Wijnmaandevenement)
1. Jacques Metaal
2. Tjebbe Swart
3. Armand de la Rie
4. Elaine Turner
5. Sijbrand Jongejans
6. Pieter Jelle Jongejans
7. Gilles de Combe
8. Peter van Santen
9. Peer van Agt
10. Claar van der Does