Jacques Metaal wint in Workum

By 7 september 2007juni 5th, 2018Nieuws

Multi Klasse Evenement Workum 2007(7/8 jul))

Op 7 en 8 juli is het Multi Klasse evenement in Workum gezeild. Het weekend begon erg windering op zaterdag waarop alle wedstrijden voor die dag werden afgelast. Hierdoor had men de ruimte om de nieuwe Duitse solo van Ulf te dopen en meteen kritisch onder de loop te nemen. Zondag zorgden zon en een constante bries voor prima zeilomstandigheden en zijn er maar liefst vier wedstrijden gezeild.


Zaterdag 7 juli, het is vroeg en toch staat er al een stevige wind. Aangekomen in Workum zijn er al een aantal solozeilers gearriveerd. Lex had zijn boot maar eens extra stevig op de trailer gebonden om zo heelhuids over de afsluitdijk te komen. Echter bij aankomst bleek het spanbandje voor net iets te strak te zitten en had het hele neusbeslag kapot getrokken. Einde oefening Lex… Ook Gilles was, na lange tijd, weer van de partij en had de dag ervoor met windkracht 7 nog eens ?ingezeild? op de Braassem. Na een aantal keer over de kop gegaan te zijn was zijn mast toen krom. Maar Gilles is niet voor een gat te vangen en stond met een reserve mast te trappelen om weer het water op te gaan. Ook Peter rook zijn kans om op een golvend IJsselmeer zijn surfspecialiteiten toe te passen tijdens de toch al erg veel en lange ruime rakken en had daarvoor een van de super boten van Gerard geregeld. Ook konden we eindelijk eens kennismaken met onze Dries.

Echter de stevige wind zette nog iets aan en gaf op de windmeter van Armand een dikke 5 tot 6 aan. Op de kant werd al veel gepolst wat te gaan doen als het comit? besloot toch te gaan zeilen. De een wel, de ander misschien en weer een ander zeker niet. Volop twijfel dus. Al snel werd duidelijk dat het comit? het niet verantwoord vond om de grote hoeveelheid open boten het water op te laten gaan en werd uitstel gegeven, dit werd later afstel. Echter Gerard zou Gerard niet zijn als hij niet toch het water op zou gaan om aan te tonen dat het wel kan. Onder grote belangstelling kruiste Gerard naar buiten door de toch al smalle haven doorgang van Workum. Daarna was in de verte alleen nog een wit rompje te zien dat af en toe boven de golven uit kwam.

Tijdens de ?walactiviteiten? werd ook de nieuwe Duitse solo van Ulf Meusel gedoopt. Ulf is een jachtbouwer en is erg enthousiast geraakt toen hij voor het eerst een solo zag bij Bergner. Hij besloot daarop meteen zelf ook zo?n solo (af) te bouwen en het resultaat mag er wezen. Onder het genot van Duits bier is er veel solo gepraat.

Zondag zag de dag er veel gunstiger uit dan de dag ervoor. Een zomerzon gecombineerd met een windje 3 zorgde voor aangename zeilomstandigheden op een golvend IJsselmeer. Echter voor Peter was de pret snel voorbij toe bleek dat bij het optuigen van zijn geleende boot het lummelbeslag niet in de giek paste. Alle pogingen ten spijt kon hij gaan zonnebaden. Gerard, wellicht met voorbedachte rade, was ?m allang het water op gesmeerd.

Tijdens de eerste wedstrijd werd meteen duidelijk dat Jacques, Gerard en Armand aan elkaar gewaagd zijn door respectievelijk als 1, 2 en 3 te finishen. Armand verspilt namelijk zijn eerste positie, en waarschijnlijk ook het evenement door de finish te missen. De races die daarop volgen is het steeds stuivertje wisselen zodat tot de laatste wedstrijd alle 3 nog kans hebben op de overwinning. De derde wedstrijd zorgt Ron nog voor een verrassing door over stuurboord te starten en zo iedereen te grazen te nemen maar kon zijn goede positie jammer genoeg niet vasthouden. De laatste wedstrijd trekt Jacques echter aan het langste eind door de race en de overall overwinning naar zich toe te trekken. Tweede wordt Armand en derde Gerard met elke 1 punt verschil.

Jacques verstevigt hiermee zijn positie voor de jaarprijs en Pieter Jelle blijft met zijn p 4 netjes op een tweede plaats in de stand om de jaarprijs, Armand staat derde.

Uitslag Multi Klasse Evenement Workum

[eventresult=55]