Peer wint Rhederlaag wedstrijden nu met verslag

By 25 mei 2018juni 5th, 2018Nieuws

Dit weekend zijn de Rhederlaag wedstrijden gezeild in Giesbeek. Zaterdag zijn er twee wedstrijden gezeild en zondag nog eens vier. Peer was uiteindelijk winnaar van de serie gevolgd door Gilles op de tweede plaats en Jacques op de derde plaats. Om een verslag zitten de webmasters niet meer verlegen, want het lijkt een vast item te worden. Het verslag van Peer. Hieronder is ie weer, gevolgd door de volledige uitslag.

Door de Ogen van Peer, Rhederlaag 2008:

Twee dagen voor de Rhederlaag bracht ik mijn Solo achter de auto naar Giesbeek, alwaar ik werd ontvangen door een ontvangst comité bestaande uit Jan Arends en de havenmeester. Plaatsje voor mijn boot werd geregeld en tevens een plaats voor ons motorjacht in de haven waarmee ik twee dagen later, inclusief reserve materieel en gevolg zou arriveren. Ja, die jongens weten van wanten.
De reis met ons jacht verliep voorspoedig, via de Maas, Maas-Waalkanaal, Waal, Panerdenskanaal en de Yssel. In elf uur varen kwam de jachthaven van Giesbeek op vrijdag middag in zicht. Anton kwam aan boord eens even kijken en in vogelvlucht werden verscheidene theorieën omtrent zeilen en het lokale water eens even grondig doorgenomen. Ook was hij zeer benieuwd naar mijn nieuwe zeil. Ook nog eens even lekker koken met vuur (thuis kook ik altijd zonder vuur, maar dat leg ik nog wel eens uit), hondjes uitlaten en plat in de kar (bij deze: kar te vervangen door boot).
Zaterdag ochtend was het stralend mooi weer, immers iedereen krijgt wat ik verdien. Weinig wind, maar genoeg om een paar potten te varen. De eerste wedstrijd ging perfect, redelijk goede start en als eerste bij de bovenboei, met vlak daar achter Jacques. Samen liepen we ver uit op de rest, maar op het laatst bleek Jacques de betere en won de pot met een meter voorsprong.
De tweede race was het weer Jacques die uiteindelijk de leiding nam en door mijn aanvallende manier van varen wist Gilles ertussen te komen, zodat ik derde werd, gevolgd door Anton.
Het wedstrijdcomité houdt er strenge regels op na met betrekking tot eerlijk zeilen en diende waarschuwingen uit als het ging over rollen en pompen, of een combinatie hiervan. Eigenlijk ook wel zo eerlijk. Per slot van zake is het een onrechtmatige handeling die leidt tot snelheidverhoging t.o.v. diegene die dat niet doen en zich aan de regels houden ter voorkoming van een disc middels een protest. Was er sprake van toch doorgaan met deze verboden handelingen ging de leiding er soepel mee om door betreffende zeiler twee strafrondjes op te leggen. Deze penalty is een paar keer opgelegd, bleek achteraf. Zou zo altijd moeten, doch tijdens de prijsuitreiking zou de wedstrijdleiding in de speech aangeven dat het een zaak van de zeilers onderling is om dit wel of niet toe te laten, protesten dus is de boodschap !!
’s-Avonds een lekker diner in het clubhuis “Ruumzichtâ€ (nee, dit staat los van koken zonder vuur).
Volgende ochtend dezelfde weersomstandigheden. Jacques won, gevolgd door Anton die me net te snel af was.
De vierde race was ik te laat aan de start, ik moest twee minuten voor de start zo sanitair over boord pi…… dat het met die start niet goed kwam. Inhaalrace-je dat met een zesde plaats beloond werd. Ja, dat krijg je van dat gezeik.
De twee laatste wedstrijden was het constant een strijd tussen Gilles en mijzelf. De eerste was voor mij en de tweede voor Gilles.
Tijdens de prijsuitreiking op het zonovergoten terras werd er ook nog een biertje 1, 2, of drieën… genuttigd. Het was weer een goed weekend zoals altijd op Giesbeek. Goede organisatie, leuke wedstrijden en het geeft je altijd het gevoel dat je welkom bent. Ik wil dan ook een ieder bedanken voor de gastvrijheid en de altijd geweldige inzet. Maar zoals ik altijd al aangeef, winnen doe je niet alleen: Molenaar bedankt.

Sologrt, Peer NED 558 / 4828


Eindstand Rhederlaag wedstrijden

[eventresult=69]