Rhederlaag wedstrijd gewonnen door Peerke

By 9 juli 2015juni 5th, 2018Nieuws

Wat kan wedstrijdenzeilen vermoeiend maar ontzettend gaaf zijn. Welke wedstrijd kan er na een evenement als ONK nog leuker zijn, Giesbeek natuurlijk. Helaas geen 50 inschrijvingen maar de pret was er niet minder om.

Marc Dieben had een bommetje op het forum geplaatst. Er moest dus gepresteerd worden om Peerke van zijn troon te stoten. En waar Giesbeek om bekent staat zijn de windschiftingen en vlagen. En laten die afgelopen weekend er toevallig ook zijn. Dus alle elementen en ingrediënten waren aanwezig voor een uniek spektakel.

Beide dagen kenmerkten zich  als wisselvallig, windkracht 2 naar uitschieters 5 en winddraaiingen tussen west en noord en alles wat daar maar tussen zit. Ik heb mijn lijnen van de giekneerhaler, onderlijk en voorlijk nog nooit zoveel verstelt gehad als in dit weekend. Het is maar goed dat er veel water in de buurt is anders hadden ze door de wrijving in de fik gestaan. De wedstrijd commissie heeft wat mij betreft een pluim verdient. Veelal moest de baan verlegd worden omdat de wind weer gedraaid was. Accuraat en snel werden de boeien verlegd en zo konden wij weer genieten van een nieuwe uitdagende pot.

Als je een beetje geluk had spoot je in een halve winds rak als een raket weg, maar voor het zelfde geld miste je hem en keek je tegen een gat aan van een paar 100 meter. Helaas waren niet alle mannen en vrouwen alle dagen aanwezig waardoor de uitslag er iets wat geflatteerd uit ziet. Maar als je alle dagen mee doet, kan je toch nog hoog eindigen. Voor Anton Kok was de zondag na een nachtje doorhalen een stap te ver hij liet de eer aan de rest van het veld over.

Er werd sportief gestreden zonder dat er geprotesteerd hoefde te worden. Tijdens de vlagen werd menig Solist verrast en moest zijn actie, zoals een gebroken roer, met een kapseis bekopen inclusief mijzelf, en gebeurt het niet in een wedstrijd dan wel in de haven. O ja een paar zaken om mee rekening te houden, Marc Dieben heeft Peerke zijn Spiegel tijdens de wedstrijd laten zien. Mathijs is onze upcoming man in zijn nieuwe Bergner en Giesbeek is een 3e dame in de Solo rijker. Volgend jaar een ladies cup? 

Moe maar voldaan met een biertje, Spa rood voor Jan en een chocolademelk voor Peerke sloten we het weekend af. Je ziet het, in Giesbeek is altijd wel wat te beleven. We zien jullie allemaal in het najaar en beleef wat wij al reed beleeft hebben. 

 [eventresult=259]