Op voorhand beloofde het een mooi weekend te worden, met 24 solo’s en prima vooruitzichten wat betreft de wind kon het niet anders dan dat deze belofte werkelijkheid zou worden.

Zaterdag begon de dag zoals elke andere met het gerinkel van de wekker, snoozen dat ding. Vijf minuten extra slaap kan ik beter gebruiken dan vijf minuten eerder op het water. *ping* Marc Dieben appt: Wakker worden! Om een herhaling van de Sneekweek te voorkomen wordt ik bruut uit bed geappt, gelukkig maar.

Eenmaal aangekomen bij WSV Giesbeek leken de voorspellingen uit te komen, prachtig zeilweer.

Al vanaf het eerste moment was het lastig zeilen, flinke shifts in combinatie met druk verschil zorgde voor lastige maar zeker leuke potjes. Race 1 wist Anton Kok op overtuigende wijze op zijn naam te zetten, ook race 4 was een prooi voor Anton.

Race 2 liet de Saskia Arnold de  kersverse Sneekweek kampioen zien dat ook de shifts van Giesbeek te bedwingen zijn, keurige eerste plek. Race 3 wist Arnold Jippes te winnen, met een prachtig eerste kruisrak meteen naar de eerste plek.

Naast de titanenstrijd voorin werd er in het gehele veld om elk plekje gevochten, mooi om te zien en om aan deel te mogen nemen. Naast de onderlinge strijd werd er ook hevig geknokt met ondieptes en wiervelden. Blijft toch een dynamisch spelletje.

Voor de zondag stonden er 3 races op het programma. Weer lastige omstandigheden met flinke shifts en opbouwende druk. Niemand minder dan de voorzitter Norbert Zonneveld wist de eerste race van de dag naar zijn hand te zetten. Na de pauze kwam er meer wind opzetten, flink hangen en hard gaan. Ted Bakker en Hans Duetz wisten een gat te slaan en vochten om de eerste plek. Uiteindelijk wist Hans het eentje te bemachtigen, mooi gevaren. Zelf werd ik het tweede kruisrak verrast door een flinke shift en sloeg ik om, zoals het hoort snel op het zwaard en door alsof er niks aan de hand was. Eenmaal weer zeilende bleek mijn actie toch niet snel genoeg opgelost, achter mij voer Anton met een smile van oor tot oor. In een veld van 24 boten blijft ook niks ongezien.

Iedereen bedankt voor het prachtige weekend! Het is voor mij misschien een stukje rijden uit Friesland, maar wat is het leuk Giesbeek! Leuke mensen en geweldige zeilerij!

Ik hoop iedereen op het ONK te zien en anders op het eerst volgende evenement.

Michiel de Boer, Solo 627