Solo in Oostenrijk

By 7 januari 2009juni 5th, 2018Nieuws

Na België, Frankrijk, Portugal en Duitsland is het nu de beurt aan Oostenrijk. Op 3 mei ontving de NSO een inschrijving van een nieuw lid, een Nederlander woonachtig in Oostenrijk. Wim Borias was op zoek naar een eenmansboot en verkoos de Solo boven Laser, Finn of O-jol. het verhaal over zijn zoektocht vonden we zo leuk dat hem toestemming gevraagd hebben het te publiceren op de website. Inmiddels is er al weer het één en ander veranderd. Had Wim in eerste instantie Solo H80 gekocht, inmiddels heeft hij via GP-Boats de in Nederland legendarisch Solo 500 gekocht en gaat Gerard in juli een weekje naar Oostenrijk voor een combinatie van vakantie en training.

Hieronder het mailtje van Wim

From: Wim Boreas
Sent: Tue 26-5-2009 12:54
To: bestuur@soloklasse.nl
Subject: Solo

Hallo Ron,

Hoe ik in Oostenrijk verzeilt kom, ja dat kun je misschien wel raden, de liefde.
Wij hebben eerst, zoals ze in Tirol zeggen, boven gewoond, hier wordt mee bedoeld, het noorden, in dit geval Nederland. Na mijn arbeitstijd zijn wij naar Oostenrijk gegaan en wonen nu in Jenbach, dit ligt tussen Kufstein en Innsbruck in. Jenbach is een dorp van ca. 6.000 mensen. Mijn vrouw (Claudia) is hier geboren en wou graag terug naar haar geboorte dorp.

Waarom de keus op een Solo. Ik was met mijn vriend Adri Vosselman op een beurs in Leeuwarden, dit is nu 2 jaar geleden, en daar lag een nieuwe Solo. Verder niet over nagedacht, tot als ik met Adri regelmatig ging zeilen in zijn Sharpie. Daar kwam de Solo weer in gedachten, want een 1-mans boot wou ik hebben. Het is niet fijn als je altijd iemand moet vragen, ga je mee zeilen. Al zijn er zeker goeie zeilers in Oostenrijk, maar in mijn vriendenkring, kan er niemand zeilen en willen dit ook niet.
En met een 1-mansboot kun je gaan en staan waar je wilt.
Ben toen naar verschillende boten wezen kijken, zoals Laser, Fin, O-jol, Solo.  Er bleven er 2 over, een Laser of een Solo. Maar waarom Solo, heeft wat meer ruimte als de Laser, en in een Laser heb je altijd een “nat gat”. Bij de Solo valt het wel mee. Ik wou een goedkoop bootje om het eerst eens uit te testen, hoe het is alleen te zeilen. Ben toen naar de internetsite gegaan van “Soloklasse” en daar stonden er genoeg op. Ik heb, volgens het eerste zeil, wat er nog bij is, nr. 80. Als het Solo zeilen bevalt, wil ik er een aanschaffen van een jaar of 3 oud. Ik zou graag een paar wedstrijden zeilen in Nederland met de Solo, en deze die ik nu heb is wat te oud daarvoor. Kom dit jaar zeker een keer kijken als er wedstrijden zijn. Dus in iedergeval tot ziens,
of zoals ze hier zeggen “servus”.
Mer vriendelijke groeten,
Wim Borrias
Ps. Het is hier schitterend weer en ga vanmiddag zeilen, zal aan je denken.