Beste Solisten,

Hoewel de Nederlandse Solo zeilers op de Spring Cup in Medemblik de eerste 5 plekken hebben opgeëist (zie verslag van Jelmer Kuipers, plekje 4), moeten we meer trainen om vaker de Britten bij te houden en van ze te winnen. Behalve in de regio’s zijn er nu twee trainingen opgezet vanuit de NSO en die staan nu in de kalender. 1 juni op de Braassem en 29 juni bij de Vrijbuiter, beiden een week voor Super series op hetzelfde water. Doe er je voordeel mee en schrijf in!

Inmiddels zijn we al weer een aardig eind op streek in het seizoen, dat al vroeg begon met de Easter eind maart, helaas moest de maart wedstrijd op Giesbeek afgelast worden. We hebben een aantal prachtige evenementen gehad met een vroeg NK Sprint op Harderwijk, de Spring Cup in Medemblik met een mooie delegatie uit de UK en de Kleine Sneekweek in het Hemelvaart weekend.

Het gaat snel, er wordt goed en competitief gevaren en er zijn weer nieuwe zeilers en boten bij. Wat een leuke klasse hebben we toch. De borrels en eten na afloop en de warme enthousiaste ontvangst van de organiserende verenigingen onderstrepen dat.

Er komen nu een aantal multi-klasse evenementen aan op de Braassem, de Vrijbuiter en Sneek. Daar lijkt de belangstelling minder voor, maar ik kan ze toch van harte aanbevelen. En dus unieke trainingen met Annemieke Beemster op twee locaties.

Tenslotte: neem in je vakantieplanning de Sneekweek en de Nations Cup in Brightling Sea mee.

 

Beter had het seizoen niet van start kunnen gaan!

 

Hartelijke groet, Paul de Geus

 

Oja, vergeet niet dat er nog steeds een hele mooie aanbieding loopt van Magic Marine zeilkleding, geselecteerd voor Solo zeilers en te koop via Kuipers Nautic (zie onderaan de home page).

Leave a Reply