Van de voorzitter – 10 dec 2023

Beste Solisten,

 

De winter is ingetreden, het winterkampioenschap lijkt kortgeleden, maar is alweer 5 weken terug gezeild. Enkele die hards varen nog in Harderwijk, Alkmaar en Sneek, maar de meeste Solo’s zijn tijdelijk opgeborgen. Dat WK was een mooie zeildag bij de Vrijbuiter, 4 korte potjes met aanvankelijk een pittig windje dat na de eerste race iets rustiger werd. Overtuigende winnaar was Jelmer Kuipers met op gepaste afstand Gilles en Ted twee en drie. Traditioneel afgesloten met een diner en dit keer presentjes en een kort interview met alle deelnemers om elkaar (nog) beter te leren kennen. Voor de zondag was er tijdens het ONK alsnog op teamzeilen ingezet en er waren voldoende teams, alleen gooide de te harde windverwachting roet in het eten. Volgend jaar beter.

Hoewel het even tijd is voor andere dingen in de winter is het bestuur alweer druk bezig de kalender voor volgend jaar verder te vullen. Wat definitief is zetten we zo snel mogelijk op de site. Allereerst de ALV op 4 februari en een paar grote evenementen zoals de Spring Cup, Nations cup in Brightlingsea en het ONK in Muiden. Nog een jaar verder in 2025 zijn wij weer aan de beurt voor de Nations Cup en daar kan je niet vroeg genoeg aan beginnen. Er is veel enthousiasme om dat op het Como meer in Italië te doen, in de eerste helft van juli zodat er makkelijk een vakantie aan vast geplakt kan worden. We komen hier bij jullie op terug.

En dan eindelijk wat al eerder is aangekondigd: een mooi pakket zeilkleding met korting van Magic Marine dat bij Kuipers Nautic besteld kan worden. Klik op de afbeelding hieronder en zie de brochure. Daarin vindt je uitstekende zeilkleding die is toegespitst op Solozeilers. Hoe dit besteld kan worden staat in de brochure (een e-mail naar info@kuipersnautic.nl) en daarnaast is onderaan de homepage ook een link naar Kuipers Nautic opgenomen. Zeer de moeite waard.

Tenslotte nog een oproep aan de leden.

We willen graag video en foto verslagen van evenementen maken, interviews en andere leuke dingen vastleggen, leuk voor iedereen en zeker ook ter promotie van de klasse. Dat blijkt moeilijk te combineren voor bestuursleden die zelf actief varen. Hadden we maar een Will Loy……. Kennen jullie iemand of zijn er leden die het zelf leuk zouden vinden om dat door het seizoen bij klasse evenementen op te pakken? We horen heel graag!

 

Rest mij iedereen een goede (rest van) de winter toe te wensen, ook alvast mooie december feestdagen en we zien elkaar in het nieuwe jaar op 4 februari bij de ledenvergadering.

 

Hartelijke groet, Paul de Geus