Van de voorzitter – 20 juli 2023

 

Beste Solisten,

 

We zijn alweer halverwege het seizoen en hebben een paar mooie evenementen achter de rug. En gelukkig komt er nog veel moois aan. Eind juli stappen 11 NED teams op de boot om met 91 Solo’s de Nationals bij Hayling Island te varen en twee weken later alweer de Sneekweek.

 

Laten we een korte terugblik doen.

Sinds de ALV in januari verwelkomen we een mooi aantal nieuwe leden van de NSO (op het gevaar af dat ik iemand vergeet, vergeef me dat):

Harm Lourens – Vrijbuiter – NED 613, Bas de Regt – HaarlemseJC – NED 675, Martin Kirch – Vrijbuiter – NED 677, Pieter-Jan Venema – KWS – NED 618, Arent de Jong – Zevenwolden Lemmer –  NED 538, Pieter Verlinden – Kraayenbergse Plassen – 4889, Peter Stok – KWS – NED 655, Jurrien Jongbloed – Woudsend – NED 512, Etienne Hilgen – Vrijbuiter – NED 619.

Allen van harte welkom, een aantal hebben we al bij de wedstrijden gezien, anderen hoop ik binnenkort in levende lijve te ontmoeten. Helaas hebben we ook afscheid moeten nemen van onze oud voorzitter Jaap Atema.

De nieuwe en jong gebruikte Solo’s zijn niet aan te slepen, ondanks flink gestegen prijzen is er veel belangstelling voor nieuwe boten. Fantastisch om te zien. Vrijwel allemaal Winders, maar Ginger boats is ook actief en heeft de mallen van Bootyard at Beer overgenomen, naast de Ovington mallen die ze al hadden.

 

Mooie evenementen in Loosdrecht (Easter en Vrijbuiter weekend), Harderwijk (NK Sprint), Sneek (Opening, Kleine Sneekweek en Zomerwerdstrijden), natuurlijk de Nations Cup in Medemblik en de Summer regatta op de Braassem, locatie van het ONK in september, Michiel waar blijft het verslag van jouw eerste evenement winst?? Nogmaals gefeliciteerd hoor!

Gemiddeld genomen mooie velden tussen 20 en 30 deelnemers, NK sprint 35 en Nations cup met 70 erg mooi. Toch zie je de tendens om meer op de eigen plas te blijven wel doorzetten. Dat hoeft niet erg te zijn als we op een aantal nationale evenement maar wel mooie grote velden blijven zien. En daar heb ik alle vertrouwen in.

En nu zijn jullie natuurlijk razend benieuwd naar een tussenstand in het jaarprijs klassement. De punten worden zoals aangekondigd per evenement gegeven, het regio klassement en 60+ volgen wat later. De top tien is als volgt, de volledige tussenstand wordt apart gepubliceerd:

 

Na een avontuur in Engeland kijk ik nu al uit naar de wedstrijden na de zomervakantie, in het bijzonder het ONK op de Braassem van 22 tot 24 september. Wij hopen jullie daar allemaal te treffen.

 

Geniet ervan! Cheers,

Hartelijke groet, Paul de Geus