Morgen gaat de eerste wedstrijd om de Jaarprijs van start. Tot nu toe hebben zich al 23 boten ingeschreven en dus zijn er veel punten te verdienen voor de Jaarprijs. Maar wie gaat die punten pakken? Roel den Herder, de winnaar van vorig jaar, zal het zwaar gaan krijgen want er zijn meerdere kapers op kust.

Als eerste natuurlijk de nummer twee van vorig jaar Arnold Jippes. Hij heeft een flinke investering gedaan en een (bijna) nieuwe boot gekocht. Ook niet zo maar een boot! Arnold heeft de boot van Peerke Kortekaas over genomen en dat die boot snel is heeft Peerke in het verleden wel bewezen. Peerke zelf heeft een jaar vrij af genomen om zijn rug blessure de tijd te geven om goed te genezen. Het is dus extra spannend want zowel Roel als Arnold varen nu in een Ovington boot en komt het puur op de zeiler aan wie nu het snelst is. Echter zijn Roel en Arnold zeker niet de enige twee kanshebbers. Jan Arends (mister Solo), moet in staat worden geacht om het beide heren moeilijk te maken. Naast Anton Kok, die helaas ook afwezig is in verband met een blessure, is Jan toch wel meester op de plas bij Giesbeek. Arnd Wolvetang kunnen we ook niet uitvlakken, hij zal wel moeite hebben om zijn “Crocedile dundy” hoed op zijn hoofd te houden want er is een behoorlijk wind voorspelt. Als outsider tip ik Gerdard Jacobs, de Limburger wist twee weken geleden op Giesbeek de derde plaats te pakken. Dit is extra knap omdat Gerard nog niet zoveel wedstrijden in de Solo heeft gevaren.

Hoe dan ook het wordt een spannende strijd. De weersvoorspelling ziet er, op de temperatuur na, goed uit met een winkracht ergens tussen de 4 en 5 Bft uit noord- oostelijke richting. Heb je je nog niet ingeschreven dan kan dat nog steeds via deze link.

Heb je geen tijd maar wil je de race toch volgen dan kan dat ook. Veel zeilers hebben de RaceQS app op hun telefoon geïnstalleerd en zijn dus “live” te volgen via deze website.