Datum: 13 en 14 april 2024

Afgelopen weekend hebben we het NK Sprint gezeild bij WV Randmeer. Er verschenen in totaal 28 boten aan de start. Uiteraard een erg mooi veld, maar voor wie niet aanwezig was, kan ik alleen maar benadrukken dat ze een erg mooi evenement hebben gemist.

In totaal zijn er 15 wedstrijden gezeild, waarvan 9 op zaterdag en 6 op zondag. Doordat er elke wedstrijd 3 starts waren, heeft het comité in totaal 45 keer gestart. We hebben bijna niet hoeven te wachten en na elke wedstrijd werden de uitslagen van de gevaren wedstrijd op het startschip getoond.

De zaterdag begon met een lopend windje, dat gedurende de dag toenam. Na dag 1 kon er nog van alles gebeuren. Pim leidde het klassement met 10 punten, ik stond tweede met 11 punten en Paul volgde op de derde plaats met 12 punten. Jelmer en Menno zaten daar met 17 punten kort achter. Na het zeilen kwamen de meeste zeilers samen bij het clubgebouw voor een goede maaltijd.

Op de tweede dag kwam de wind vanaf land, wat resulteerde in veel winddraaiingen. Pim, Paul en Jelmer gingen hier goed mee om en zijn uiteindelijk 1e, 2e en 3e geëindigd. Zelf ben ik 4e geworden, gevolgd door Gilles, die met een sterke laatste serie nog is opgeklommen van de 7e naar de 5e plaats.

Roelof Kuipers

Bekijk hier de uitslagen en vergeet vooral niet het mooie videoverslag van watersport-tv te bekijken!