## Datum: 30 maart tot 1 april 2024

Het was een prachtige Pasen tijdens de Easter Regatta op Loosdrecht van 30 maart tot 1 april 2024. De weersomstandigheden waren gunstig met windsnelheden tussen 7 en 15 knopen. Het weer was aardig, met hier en daar een buitje, typisch Loosdrecht windjes, draaiingen, eilanden dus spanning tot je over die finish was.

Wat wel tegenviel was het aantal solo’s aan de start. Met 13 zeilers was dit geen promotie. ! Was de reden dat het nog wel erg vroeg in het seizoen was, maar de vooruitzichten waren toch goed…Wel een nieuwe jongedame Alisa NED597 die zich kranig hield. Welkom en ik hoop dat je het leuk vond.

### Dag 1: 30 maart 2024
Op de eerste dag startten we met 2 uur uitstel. Gelukkig konden we rond 14.30 van start en hebben we de 3 geplande wedstrijden gevaren. Wind 7-12 knp. Het was de perfecte startwind voor onze 1e meters op het water. Een enkele bui zorgde voor wat extra spanning, maar dat mocht de pret niet drukken. Jelmer was oppermachtig met 2x een 1e plek.

### Dag 2: 31 maart 2024
Op de tweede dag van de Easter regatta bleef de wind steady (6-10 knp) waaien, waardoor de races soepel verliepen. Het weer bleef vriendelijk, met 2 uur zon waardoor het als lente aanvoelde. Jelmer telde weer wat 1e plekken erbij. Ook Ted was lekker op dreef met een 4, 3, 2 en 1e plek.
De laatste wedstrijd was zo’n typische loosdrecht wedstrijd waar Roelof en ik flink de vernieling in zeilden door een bui niet op de juiste manier te trotseren. We kregen een draaiing van 30-35 graden te verwerken en konden weer achteraan aansluiten.

### Dag 3: 1 april 2024
Op de laatste dag van de regatta werd er nog een laatste krachtsinspanning geleverd door de toch wat vermoeide zeilers  althans dat gold voor mij… De wind nam langzaam toe in kracht van 9 naar vlagen 15/16 knopen. Ook ik mocht nog een 1e plek noteren, maar daarna was de energie echt op. Tot het einde toe was het spannend met als einduitslag 1. Jelmer, 2. Ted en 3. Roelof

De Easter Regatta op Loosdrecht tijdens Pasen 2024 was een groot succes met goede zeilomstandigheden en een gezellige sfeer. We genoten van het typische Loosdrechtse weer en kijken al uit naar de volgende editie met hopelijk een grotere opkomst.
Zeilersgroet van Saskia NED 660 en tot het ONK Sprint!