Er is nog geen startsein gegeven maar nu al zijn de twee laatste wedstrijden van het seizoen een succes. Maar liefst 35 boten en 7 teams hebben zich gemeld voor de inmiddels traditionele winterkampioenschappen en teamwedstrijden.

Aanstaande zaterdag zal het eerste startsein om 11.00 klinken voor de strijd om het winterkampioenschap. Kanshebbers zijn er te over. Paul Dijkstra, Roel den Herder, Arnold Jippes, Jan Arends, Saskia Arnold, Hans Duetz, Marleen Gaillard en zo kan ik er zeker nog 10 opnoemen die allemaal kans maken. Het is mooi om te zien dat er zoveel kanshebbers zijn. Het geeft aan dat de klasse steeds competitiever wordt wat de strijd alleen maar aantrekkelijker maakt. Wat is mooier als strijden met het mes tussen de tanden en vechten om elke centimeter. Ik verheug me er nu al op.

Winterkampioenschap 2018

Naast zeilers uit de regio’s Alkmaar, Braassem, Sneek, Loosdrecht en natuurlijk Giesbeek verwelkomen we dit jaar ook zeilers uit de nieuwe regio Harderwijk. Een groep Finn zeilers aldaar hebben de overstap naar de Soloklasse gemaakt. Diverse trips naar England zijn afgelopen weken ondernomen om boten op te halen. Laten we de heren en dames “Soloklasse” waardig ontvangen en opnemen in de “Solo familie”. Help ze zaterdag met het optuigen van de boten en voorzien ze van nuttige tips die ze gelijk kunnen toepassen.

Op de zaterdag avond hebben we de gebruikelijke lezing. Ditmaal hebben we Annette Duetz (jawel de dochter van Hans) bereid gevonden om niet alleen ons maar ook een groep Cadet zeilers te vertellen hoe je Europees- en Wereldkampioen wordt en ook nog eens voor de tweede keer naar de Olympische Spelen gaat. In navolging van onze ALV hebben we ook de Cadetklasse uitgenodigd voor dit evenement en er hebben zich inmiddels acht Cadetten gemeld. ’s Avonds na de lezing van Annette zullen we dan ook de “Jack Holt memorial cup” uitreiken aan de beste Cadet zeilers(sters). Het doel is om dit elk jaar zo te gaan doen.

Teamwedstrijd 2018

En dan hebben we op zondag de teamwedstrijd. Na diverse pogingen van onze oud voorzitter Norbert Zonneveld is het vorig jaar gelukt om dit evenement nieuw leven in te blazen. Het werd een groot succes en alle deelnemers waren het er zonder uitzondering over eens dat we dit elk jaar moesten doen. Zo gezegd zo gedaan en dit jaar hebben zich zeven teams gemeld om de strijd met elkaar aan te gaan. Na hun tragische verlies in de finale van vorig jaar komen de dames terug met maar liefst twee teams. Spraken we voorheen van de “Solo Angels”, nu hebben de dames gemeend het mes tussen de tanden te nemen en zich zelf “Hells Angels” en “BAM” genoemd. Vooral de eerste laat niet veel aan de verbeelding over. Ze komen revanche halen dus. Zal het de vijf heren teams lukken om de dames kunnen afstoppen? Ik vraag het mij af, maar we gaan het zien. De wedstrijden zullen goed te volgen zijn vanaf het terras van het clubhuis en dus ook voor toeschouwers interessant.

We starten om 8.45 met de palaver waarna de eerste start om 10.00 zal zijn.

Kortom het gaat een fantastisch weekend worden waar de Soloklasse zich weer van de beste kant laat zien.

Tot aanstaande zaterdag

Marc Dieben