Aangemaakte reacties

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Carbon mast? #3616
  Henk Scholte
  Deelnemer

   

   

   

   

   

  • Deze reactie is gewijzigd 5 jaren geleden door Henk Scholte.
  In reactie op: Kleine Sneekweek #3583
  Henk Scholte
  Deelnemer

  Inmiddels 14 inschrijvingen.

  In reactie op: Mijn HD max gold sail #3049
  Henk Scholte
  Deelnemer

  Ik heb al even contact gehad met Mark via Whatsapp en mijn bevindingen met hem doorgenomen. Ook ik heb moeite met het HD zeil. Toch vind ik het een mooi zeil, omdat ik nogal de neiging had mijn andere zeil (North ST 2K) te dicht te trekken. Met de HD kan dat bijna niet. Soms ga je best hard, soms ook niet. Maar waarom…. Het verhaal van Mark vind ik erg duidelijk. Ik dacht eerlijk gezegd veel te weinig over de zeiltrim na en dat doe ik zeker na dit verhaal steeds meer. Het vreemde vond ik dat ik soms erg hard ging bij een stevig windje. Ook trok ik tijdens een wedstrijd je halve wind zomaar een paar boten voorbij. Het andere moment moest ik moeite doen dezelfde boten bij te houden. Ook aan de (stevige) wind ging ik soms erg hard, en bij lichte wind was ik dan weer niet vooruit te branden.

  Terugdenkende aan deze wedstrijden/trainingen, omstandigheden en zeiltrim blijkt dat ik op die momenten de neerhouder flink had doorgehaald en de overloop ver uit het midden. Cunningham gebruik ik ook bij een stevige bries bijna nooit, maar dat zal ik ook meer gaan doen. Vooral bij licht weer heb ik problemen, en het is me nu duidelijk waar dat vandaan komt. Ik zat me al te ergeren aan die dikke kreukel van de halshoek naar boven (theezakje) welke alleen weg ging door het aantrekken van de neerhouder. Nu snap ik dat dat juist de bedoeling is.

  Overigens heb ik een andere configuratie dan Mark en Hedser (M7 mast ipv D+), en de lichaamsconfiguratie is ook wat anders :-). Vanavond met de training e.e.a. uitproberen, moderate wind voorspeld.

  • Deze reactie is gewijzigd 5 jaren, 9 maanden geleden door Henk Scholte.
  In reactie op: Sluitingswedstrijden Sneek #3011
  Henk Scholte
  Deelnemer

  Inmiddels 15 boten en op dit moment de grootste éénmansklasse!

  In reactie op: Sneekweek gaan we het record van 2017 overtreffen? #2803
  Henk Scholte
  Deelnemer

  Inmiddels zijn er 18 inschrijvingen. Het begint er op te lijken! De weersvoorspellingen zijn erg goed, dat is wel eens anders geweest.

  In reactie op: Sneekweek gaan we het record van 2017 overtreffen? #2796
  Henk Scholte
  Deelnemer

  De ligplaats pal aan de helling is geboekt, ik ben er weer bij!

  Inmiddels zijn er 11 deelnemers. Tom Haver en Saskia Arnold hebben zich net nog ingeschreven. Opvallend is het aantal deelnemers uit Drachten, 3 man. En dan missen we zelfs nog een Drachtster. Maarten doet voor de eerste keer mee met de Solo, en Gijs leent mijn 377 . Hij heeft al even aan de Solo mogen ruiken tijdens een trainingsavond.

  Het aantal geleende Solo’s is ook 3 (tot nu toe). De belangstelling voor de Solo blijft dus groot. Twee hiervan moeten zich nog inschrijven waardoor we in ieder geval op 13 uit komen. Daar kunnen nog veel meer bij!

  • Deze reactie is gewijzigd 6 jaren geleden door Henk Scholte.
6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)